Anasayfa , Avrupa , Neupack işçileri üç aydır grevdeler

Neupack işçileri üç aydır grevdeler

neupackHAMBURG |24-01-2013 | Almanya’nın Rotenburg Wümme ile Hamburg’da faaliyet gösteren Neupack firması işçileri greve çıktı. Her iki fabrikada çalışan yaklaşık 200 işçiden 140’ı grev yapmaya başladı.

Aralık ayının birinde başlayan grev üçüncü ayına girdi.  Haklarını arayan işçiler  fabrika  duvarlarını bağlı bulundukları sendikanın bayrakları ve tepkilerini yazdıkları pankartlarla donattı.

Soğuk ve karlı havaya rağmen greve ara vermeyen işçilere aileleri ve sendika destek çıkıyor. 50 Türkiye kökenlinin bulunduğu grevin ne zaman sona ereceği ise bilinmiyor.

Plastik ürünler üreten firmanın Rotenburg fabrikasında 65, Hamburg kolunda ise 130 kişi çalışıyor. İşverenin adamına göre ücret ödemesi, bazı işçilere az ödeme yapılması nedeniyle başlayan grev rekora doğru gidiyor. Hamburg bölgesinde şimdiye kadar süren en uzun grev olan Neupack grevi, gelecek ayda devam ederse Almanya’daki en uzun grev olarak kayıtlara geçecek.

Adalet istiyoruz

Rotenburg  Wümme fabrikasında çalışan işçilerden olan Samsunlu Halim Özdemir (35), tek isteklerinin adalet olduğunu söyledi. İşverenin çok inatçı çıktığını belirten Özdemir, “İşveren ne kadar kararlıysa bizde o kadar kararlıyız. Hakkımızı alıncaya kadar greve devam edeceğiz. Üç aydır grevdeyiz. Böyle giderse Almanya’da en uzun grev yapan işçiler biz olacağız. Bizim istediğimiz sadece ücret dağılımında adalet” dedi.

Polanya’dan işçi transferi yapıldı

10 yıldır Neupack firmasında çalışan Halim Özdemir, işverenin kendileriyle anlaşma yerine Polanya’dan ucuz işçi getirdiğini söyledi. Özdemir şöyle konuştu. “Almanya’da işçilere grev yapma hakkı var ama arkası yok. Biz greve çıktıktan sonra patron hemen Polanya’dan buraya işçi getirtip çalıştırmaya başladı. Bu işin sonu nereye gider bilmiyoruz.”(Avrupa Postası)