Home , Avrupa , ATİK YDG: Tutsak YDG’liler derhal Serbest Brakılsın

ATİK YDG: Tutsak YDG’liler derhal Serbest Brakılsın

AVRUPA | 14 – 07 – 2010 | Türk polisi tarafından evleri basılıp tutuklanan İşçi-Köylü okuru ve Yeni Demokrat Gençlik taraftarlarına ilişkin ATİK YDG bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada, tutuklanan YDG’lilerin derhal serbest bırakılması talep edildi.  

Eşit ve yaşanılır bir dünya yaratma uğruna mücadele yürüten devrimci ve demokratlara yönelik saldırılar karşı(t) cepheden olağan hızıyla devam ettirildiği belirtilen açıklamada, dünya halklarının mevcut sistem içerisinde izole edilerek, kâr etme uğruna her türlü yola başvuran sermaye sahiplerinin böylesi bir yola da başvurmasının şaşırtıcı bir durum olmadığı belirtildi.

Açıklamanın devamı ise şöyle, “Son dönemlerde ise devrimci basına yönelik artan saldırıların ardı arkası kesilmemektedir. Bunun en son örneklerinden birine geçtiğimiz haftalar içerisinde İşçi-Köylü gazetesinin toplatılmasında tanık olduk. Yine en son 29 Haziran sabah saatlerinde biri İstanbul’dan 7’si Mersin’den 8 Yeni Demokrat Gençlik dergisi okuru evlerinden apar topar götürülerek gözaltına alındı ve bunlardan 5’i tutuklandı.

Türkiye’de bir yandan açılım tartışmaları sürerken bir yandan devrimci- demokrat- yurtsever kişi ve kurumlara yönelik saldırılar ciddi boyutlarda yükseltiliyor. Son dönemlerde komik denebilecek gerekçelerle çeşitli muhalif güçlere karşı yönelik operasyonlar hızlandırılmaktadır. Haklı ve meşru zeminde var olduklarını bildiğimiz bu kurumlar, ülke gerçekliklerine uygun en iyi geleceği yaratma mücadelesi vermekteler. Fakat, Türkiye Cumhuriyeti faşist karakterine uygun biçimiyle, buna engel olmak, var olan dinamikleri sindirmek uğruna her daim baskın ve saldırılarla var olmuştur. En son İstanbul ve Mersin’de YDG okurlarının polis baskını sonucu tutuklanmaları bunun ciddi bir kanıtıdır.

ATİK – YDG olarak, dünyanın çeşitli coğrafyalarında direnen halkların bu ilerici dinamiklerini susturmak isteyenlere karşı öfkemizi büyüttüğümüz bilinmelidir. Bu sebeple son olmayacağını bildiğimiz bu durumu şiddetle kınıyor, protesto ediyor ve tutuklananların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz”