Home , Haberler , Taksim'de Hasta Tutsaklar Eylemi 38. Haftada

Taksim'de Hasta Tutsaklar Eylemi 38. Haftada

İSTANBUL | 18 – 04 – 2010 | İstanbul’da 16 Nisan günü Taksim Tramvay Durağı’nda toplanan devrimci örgütler ve demokratik kitle örgütleri (DKÖ) “Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın” yazılı Türkçe ve İngilizce pankartlar açarak, Galatasaray Lisesi’ne kadar yürüdüler.

İstiklal Caddesi boyunca süren yürüyüşte “Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın, Abdullah Akçay Serbest Bırakılsın, Katil Devlet Hesap Verecek, Tecrite Hayır” sloganlarını atarak oturma eylemi yaptılar. Oturma eylemi sırasında Çavbella marşı söylendi. Daha sonra tekrar yürüyüşe geçilerek, Galatasaray Lisesi önünde açıklama okundu.

Eylemde, açıklamayı okuyan DİSK Emekli-Sen 2 No’lu Şb. Başkanı Hasan Kaşkır; “Kendi başına hareket edemeyen, tek başına yaşamını sürdüremeyen, yeterli beslenme ve tedaviyi alamayan, hastalığının teşhisi henüz hiç yapılmayan, tedavileri engellenen, yanlış tedavi edilerek ölüme yaklaştırılan, bakımsız bırakılan, ağrıdan ve acıdan uyuyamayan, yürüyemeyen hasta tutsaklarımızın özgürlüklerine kavuşmalarını istiyoruz” dedi.

130 kişinin katılmış olduğu eylem sloganlarla sona erdi.