Anasayfa , Avrupa , Gözaltılar Basel’de Protesto Edildi!

Gözaltılar Basel’de Protesto Edildi!

BASEL|20-06-2013|20130618_181257Türkiye‘de  Fasizmin baskı,  talan, sömürü düzenine karşı direnen Aydın, Demokrat, Devrimcilere karşı sürdürülen devlet terörüne yenileri daha eklenmektedir. Atılım Gazetesi, Etkin Haber Ajansı, Özgür Radyo, ESP il ve ilçe büroları basılarak onlarca devrimci sosyalisti gözaltına aldı.  Taksim direnişinin dalga dalga yayılması ve büyümesini içine sindiremeyen devlet gözaltına alarak eylemleri engellemeye çalışmaktadır.

Taksim direnişinin başından beri İsviçre’nin her yerinde dayanışma eylemleri devam ederken, 17.06.2013 Tarihinde Basel şehrinde, Türkiye’de devrimcilere yönelik gözaltlılar protesto edildi. İGİF federasyonun çağrısı üzerine bizlerde İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF) olarakta destek verdik.

Sayılmayız parmak ile, Bitiremezsiniz kırmak ile …

Yapılan basın acıklamasında „Faşist Türk devleti ve başbakanı Erdoğan’ın gecelerini korkularla geçirmesine yol açıyor. Halklarımızın AKP ve faşist Erdoğan’ın tüm topluma dayatmaya çalıştığı baskı, zulüm ve tek tipleştirmeye karşı günlerdir sokağa çıkarak direnişi büyütmesi, katliamcı Türk devletini daha fazla tahammülsüzleştirmektedir.

Bu sabah saatlerinde, başta Atılım Gazetesi, Etkin Haber Ajansı, Özgür Radyo, ESP ve ilçe büroları basılarak onlarca devrimci sosyalist gözaltına alındı.Günlerce TV ekranlarında Taksim direnişini bölmek ve parçalamak için ‘marjinaller ile diğerleri’ diyerek devrimcileri ve sosyalistleri hedef alan Türk devleti ve onun Başbakanı bunu başaramayınca ‘marjinallere’ saldırdı. Taksimde halkların halen devam eden direnişinin en dinamik kuvvetlerine saldırarak, direnişi bitirmeyi amaçlayan Faşist Türk devleti yanılmaktadır. Artık ok yaydan çıkmıştır. Halklar, ötekileştirilenler, bu baskıcı rejime dur demektedir. İtaat eden, her şeye boyun eğen bir toplum yaratılmaya hayır diyen yüz binler işte ülkenin her alanını Taksime dönüştürdüler. Devrimcilere sosyalistlere yapılan bu saldırıyla bunu bitiremeyeceklerdir. İşte bugünde bu saldırıyla işçi ve emekçilerin, halkların aydınlık yüzlerini bitiremeyeceksiniz. Susturamayacaksınız.” diyerek bitirdi konuşmasını

Atılan sloganlarla kamuoyunun dikkati çekildi. Taksim direnişinin devam ettiğini Faşist devletin bundan sonrakı terörüne karşı birlik ve dayanışma içinde olmamızın önemine deginilerek basın açıklaması bitirildi…