Home , Avrupa , ATİK: TEKEL Direnişi Gelecek Kuşaklara Örnek Olacak

ATİK: TEKEL Direnişi Gelecek Kuşaklara Örnek Olacak

AVRUPA | 01 – 02 – 2010 | ATİK Konseyi, TEKEL işçileri tarafından haftalardır yürütülen direnişi desteklemek amaçlı işçilere bir mesaj gönderdi. TEKEL direnişini, işçi sınıfı mücadelesinde önemli bir örnek olduğunu belirten Konsey, gelecek kusakların bu direnişle gurur duyacağını söyledi.

Mesajın tümü şöyle:

Değerli İşçi Arkadaşlar, Sevgili Dostlar
Türkiye işçi sınıfı mücadelesinde önemli bir örnek oluşturarak yürüttüğünüz direnişinizi Avrupa’daki Türkiyeli emekçiler olarak selamlıyor, direnişinizin başarıyla sonuçlanmasını diliyoruz. Sürdürdüğünüz bu direniş, sadece sizin mücadeleniz olmadığını, bu mücadelenin hepimizin mücadelesi olduğunu bilmenizi istiyoruz.

Sevgili Dostlar
“Mücadele eden belki kaybedebilir, fakat mücadele etmeyen başta kaybetmiştir” bundan dolayı bu direniş nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, sürdürdüğünüz bu direnişle gelecek kuşağa önemli bir gelenek, yani işçi ve emekçilerin kendi haklarını elde etmek için mücadele yolunu seçme geleneğini bıraktınız. Bundan dolayı da gelecek kuşak sürdürdüğünüz bu direnişle sizlerden gurur duyacaktır.

Her gün televizyonlarda, basın yayın kuruluşlarında; ‘işçilerin, köylülerin, yetimin, işsizin hakların savunuyoruz’ söylemlerini ağzında düşürmeyen iktidarın, nasıl yalan söylediğini siz kendiniz iyi bilmektesiniz. Sürdürülen özelleştirme politikalarıyla yoğun bir işçi kıyımı yaşanmaktadır. Her gün sokağa atılan yüzlerce işçi ve emekçi söz konusudur. Bunun sonucunda da artan fakirlik, yoğunlaşan açılık, giderek yükselen bir işsizlik söz konusudur.

Tabi ki bu sadece Türkiye ile sınırlı bir durum değildir. Dünyanın her yerinde işçi ve emekçilere yoğun saldırılar söz konusudur. Avrupa’da da sosyal hak gaspları saldırıları, işçi ve emekçilerin örgütlenme haklarına yönelik saldırılar, ırkçı ve ayrımcı uygulamalarıyla önemli saldırılar söz konusudur. Bunun sonucunda Avrupa’da da kitleler içinde yoğun bir fakirleşme söz konusudur. Bu uygulamalardan kaynaklı açlık sınırında yaşayanların sayısı giderek yükselmektedir.

Yaşanan bu gelişmeler, uluslar arası alanda işçilerin birliğini ve dayanışmasının zorunluluğunu getirmektedir. Bundandır ki sizin mücadeleniz bugün Avrupa’daki işçilerin ortak mücadelesi haline geldi bile. Avrupa’da ki işçilerin sizin yürüttüğünüz direnişinizde öğreneceği çok şey var ve öğrenmek ve dayanışmayı örmek için önemli çaba sürdürmektedir. Biz Türkiyeli göçmenler olarak ta sizin yürüttüğünüz bu mücadelede sizinle birlikte olduğumuzu, sizin mücadelenizin bizim mücadelemiz olduğunu, bundan dolayı da sizinle elimizden geldiğince dayanışma içinde olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Siz orada, biz burada hep birlikte bu direnişi mutlaka kazanacağız ve gelecek kuşağa örnek bir direniş geleneği bırakacağız.
Yaşasın TEKEL işçilerin birliği ve mücadelesi
Yaşasın TEKEL direnişi/direnişimiz

ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) adına
Süleyman Gürcan
ATİK Genel Sekreteri
E-mail: atif_almanya@yahoo.de