Anasayfa , Haberler , Serdar Ben ölümsüzlüğe uğurlandı

Serdar Ben ölümsüzlüğe uğurlandı

12141708_916913848403365_4493030851887461276_nİstanbul: Ankara’daki devlet destekli katliamda emek, demokrasi ve barış mitingine yapılan saldırıda şehit düşen, TİKB’nin önder kadrolarından Serdar Ben  bugün Gazi Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Binlerin akın ettiği cenaze törenine PartizanAlınteriESPDHFPartizan Şehit ve Tutsak Ailelerigibi devrimci, demokrat kurumların yanı sıra HDP milletvekilleri ve Gezi Şehitleri’nin aileleri de katılım sağladı.

Öfkenin sel olup aktığı cenaze töreninde sık sık, “Ankara şehitleri ölümsüzdür“, “Serdar Ben ölümsüzdür“, “Katil devlet hesap verecek“, “Ankara’da düşene  dövüşüne bin selam” sloganları atıldı. Gazi esnafı kepenk kapatarak Ankara Katliamı’nı protesto etti. Kitle ilk olarak Eski Karakol önünden Gazi Cemevi önüne bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş boyunca Serdar Ben’in fotoğrafları ve pankartları taşındı. Cemevi önüne gelindiğinde Serdar Ben’in tabutunu omuzlarına alan binler, “Şehid namırın” sloganları atarak mezarlığa yürüdü.

 

“Bu işin arkasında devlet var”

Binlerce insanın katılım sağladığı yürüyüş kolu mezarlığa geldiğinde burada Serdar Ben’in abisi Ali Haydar Ben kitleye seslendi. Kardeşinin cenazesini dahi zorla aldığını söyleyen Ben, “Hem katlediyorlar, hem saklıyorlar hemde cenazelerimizi vermiyorlar. Neymiş efendim polisin sabrı taşıyormuş. Katledilen bizleriz, bizim sabrımız taşmıyor da size ne oluyor?” dedi.

mavis2_1561f85afc215a

Hem yoldaşını hem de kardeşini kaybettiğini söyleyen Ben, “Artık yeter. Bundan sonra da bizi katledenleri biz katledeceğiz. En ufak bir basın açıklamasında binlerce polis yığınağı yapıyorlar. O gün, canlı bomba ihbarı almalarına rağmen bir tane polis yoktu ortalıkta. Bizi ölüme mahkum ettiler. Bu işin arkasında devlet var bu işin peşini bırakmayacağız” dedi. Ben’in ardından konuşan HDP İstanbul milletvekili Erdal Ataş ise, katilin devlet olduğunu vurgulayan ve hesabının sorulacağını bildiren bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Serdar Ben ölümsüzlüğe uğurlandı. Kitle mezarlıkta Serdar Ben şahsında tüm devrim ve demokrasi şehitleri için saygı duruşunda bulundu.