Home , Avrupa , ATİK Newroz Delegasyonu 18 Mart’ta Diyarbakır’da olacak

ATİK Newroz Delegasyonu 18 Mart’ta Diyarbakır’da olacak

AVRUPA | 13 – 03 – 2010 | ATİK tarafından Newroz kutlamalarına katılmak üzere Diyarbakır’a bir delegasyon gönderilecek.  18 Mart’ta yola çıkacak olan ATİK Newroz delegasyonu, Cuma günü Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ile görüşme yapacak.

ATİK Başkanı Musa Demir’in gönderdiği mektuba olumlu yanıt veren Baydemir, ATİK’in Avrupa’da faaliyetlerinin takdire değer olduğu belirtti. Baydemir mektubunda şu sözlere yer verdi:

Göndermiş olduğunuz mektubu büyük bir heyecan ve mutlulukla okudum. Öncelikle şunu bilmenizi isterim ki, ben ve kentim Diyarbakır sizlerle aynı duygu ve düşünceleri paylaşmaktayız.

ATİK olarak Kürt ve Türk halkının gerçek kardeşliğini savunmak yolunda gösterdiğiniz değerli çabalar, emek mücadeleniz ve Avrupa’da bulunan işçi kardeşlerimiz ile yurttaşlarımızın talepleri doğrultusunda yürüttüğünüz ekonomik, kültürel, politik ve demokratik çalışmalar takdire değerdir. Sadece Avrupa’daki yurttaşlarımıza değil, demokratik duruşunuz ile bu zorlu süreçte bizlere de güç verdiğinizi bilmenizi isterim. Bu emek mücadelesi içerisinde sarf etmiş olduğunuz çaba kardeşliğin ve dostluğun zemini olacaktır.

Sizin gibi kurumlar ile destek ve dayanışma içerisinde olmak belediyelerimiz, bölgemiz ve halkımız için önem taşımaktadır. Daha demokratik ve daha özgür yarınlar için birlikte hareket etmemiz gerektiği inancındayım.

Bu dayanışma ruhu içinde, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeniden doğuş ve baharın habercisi 21 Mart’ta büyük bir coşku ve heyecanla kutlayacağımız halkların kardeşliğinin, barışın ve özgürlüğün simgesi olan, çatışma ve acının yerini barış ve sevince bıraktığı Newroz gününde bizlerle aynı heyecanı paylaşmak üzere sizleri de yanımızda görmekten onur duyarım.

Dostça selamlarımla!

ATİK Newroz Delegasyon görüşmeleri yaptıktan sonra Diyarbakırda Newroz kutlamalarına katıldıktan sonra geri dönecek.