Home , ATİK , ATİK Kobane ile Dayanışma Kampanyasnda Topladığı Yardımları Bölgeye Ulaştırdı

ATİK Kobane ile Dayanışma Kampanyasnda Topladığı Yardımları Bölgeye Ulaştırdı

IMG_0086ATİK | 16-11-2014 | Avrupa’nın bir çok ülkesinde örgütlü bulunan Avrupa Türkiyeli İşçiler Konferedasyonu (ATİK), İŞİD çetelerinin Şengal’de Ezidi halkına saldırması ve bunun sonucunda binlerce Ezidi’nin katledilmesi ve onbinlercesinin ise yerinden yurdundan olup mülteci konumuna düşmesiyle birlikte başlattığı yardım kampanyasını daha önce bölgeye ulaştırmıştı.

İŞİD çetelerinin son aylarda Kobane’ye saldırması ve benzer göç dalgasının Kobani’de yaşanmasıyla birlikte, ATİK bu kez de kampanyasının yönünü Kobane halkıyla dayanışma olarak değiştirerek devam ettirdi. Kış aylarının gelmesiyle birlikte “Kobaneli mülteciler için bir çadır da senden” şiarıyla sürdürdüğü kampanyayı geçtiğimiz günlerde sonlandıran ATİK, içinde Hamburg Eyalet Milletvekillerinden Yeşiller Partisi’nden Filiz Demirel ve Sosyal Demokratlardan Ali Rıza Şimşek’in de bulunduğu heyetle 6-8 Kasım tarihlerinde bölgeye giderek topladığı yardımlar ilgililere ulaştırdı. Heyette milletvekilleri dışında, ATİK temsilcileri, Partizan, Devrimci Demokrat Sendikal Birlik(DDSB) ve Deritex ve  YDG temsilcileri yer aldı.

14 Ekim’de Hamburg ATİF Derneğinde bir basın toplantısı düzenleyen heyet, bölgedeki izlenimleri ve kampanya sonuçları hakkında bilgi verdi. Toplantı bölgede ziyeretler esnasında yapılan çekimlerden oluşan kısa bir video gösterimiyle başladı. Toplantıya ATİK temsilcisi, Yeşiller Hamburg milletvekili Filiz Demirel ve daha önce bölgeye birçok ziyaret gerçekleştiren Sol Parti Hamburg Milletvekili Cansu Özdemir katıldı.

Bölgedeki izlenimleri ve yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi veren ATİK temsilcisi, Amed Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışınak’ta dahil olmak üzere bir çok görüşme yaptıklarını, mültecilerin kaldıklar çadır kentleri ziyaret ettiklerini belirtti. Suruç’ta sınırın sıfır noktasındaki nobet çadırlarına da ziyarette bulunan heyetin bir gece de bu çadırlarda kalarak nöbet eylemine katıldıklarını belirten ATİK Temsilcisi.  bu görüşmeler ve izlenimler sonucunda mültecilerin çok zor şartlarda yaşadıklarını, çok çeşitli acil ihtiyaçlarının olduğunu ve bu nedenle her türlü dayanışmaya ihtiyaç olduğunu belirttikten sonra, bölgeye yönelik dayanışma kampanyalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.  IMG_0089

Yeşiller Milletvekili Filiz Demirel ise, bölgeye ilk kez gittiğini ve bu ziyeret sonucu gördüklerinden çok etkileniğini belirtirken, ATİK’e de heyette  kendisine yer verdiği için teşekkür etti. Özellikle kadınlarla daha fazla sohbet etme olanağı bulduğunu ve mülteci kadınların ve çocukların yaşadıkları zorlukları yakından gözlemlediğini söyleyen Demirel, bundan sonra Eyalet meclisinde bölge için elinden geleni yapmak için çaba harcıyacağını belirtti.

IMG_0092

Son sözü alan, Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir ise daha çok Kobeni’deki durum ve yaşanan direniş, bununla birlikte de daha çok ne tür eşyalara ihtiyaç duyulduğu üzerine bilgi verdi. Yardımların daha çok nakit para olarak yapılmasının çok daha kullanışlı olacağını, böylece bölgede oluşturulan kriz masalarının ihtiyaç sahiplerine bu paralarla ihtiyaçları daha hızlı, sağlıklı ve ucuz olarak alınıp ulaştırılabileceğini belirtti. Her yardımın önemli ve değerli olduğunu belirtten Özdemir, daha çok bu tür kampanyalar düzenleyen kurumların esas alınması, bunlan üzerinen yardımların ulaştırılmaya çalışılması daha kordineli çalışma açısından sağlıklı olacağının da altını çizdi.