Home , Avrupa , Anmaya Çağrı: Erdal Çetinkaya Yaşamını Yitirdi

Anmaya Çağrı: Erdal Çetinkaya Yaşamını Yitirdi

KÖLN | 12 – 08 – 2010 | MKP davasından yargılanarak 12 yılı aşkın hapishanede yatan Erdal Çetinkaya, yakalandığı kanser hastalığı sonucu 10 Ağustos 2010 günü hayata gözlerini yumdu.

F tipi Cezaevleri uygulamalarına karşı devrimci tutsakların başlattığı ölüm orucu direnişine katılan Erdal Çetinkaya, Bursa Hapishanesi’nde birinci ekipte direniste yerini almıştı. Devletin hapishanelerde devrimci tutsaklara yönelik çok yönlü başlattığı saldırılar sürecinde Çetinkaya’ nın da sağlığında ciddi tahribatlar olustu.

Çetinkaya tutsaklık sürecinin ardından yaklaşık bir buçuk yıldır Almanya’nın Köln şehrinde kanser tedavisi görmekteydi. Gördüğü tedavi sürecinde bedeni kansere yenik düşen Çetinkaya, 10 Ağustos günü yaşama gözlerini yumdu.

Çetinkaya’nın cenaze işlemleri tamamlandıktan sonra ailesinin isteği üzerine Almanya Köln’de yapılacak törenden sonra toprağa verilecek.

ATİK olarak, yoldaşlarının ve ailesinin acılarını paylaşıyor, düzenlenecek törene Köln ve çevresindeki tüm demokrat-devrimci kişi ve kurumları katilmaya çağırıyoruz.

Anma Töreninin yapılacağı tarih ve adres:

15 Augustos 2010-Pazar- saat 14.00
Intersaal
Im Gewerbegebiet 12/a
50767 Köln