Anasayfa , Avrupa , Hamburg G20 Tutsaklarıyla Dayanışma Yürüyüşü

Hamburg G20 Tutsaklarıyla Dayanışma Yürüyüşü

Hamburg|18.12.2018| Hamburg’ta G20 tutsaklarıyla dayanışma amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi. Hazırlıkları ve duyurusu aylar öncesinden planlanan yürüyüşe yüzlerce anti-faşist katıldı. Aralarında ATİF, YDG aktivistlerinin de bulunduğu kitle Hamburg’ta işgal evi olan Alternatif Kültür Evi (Rote Flora) önünde dün (17.12) saat 18’de bir araya geldi. Canlı sloganlarla dayanışmayı yükseltme şiarıyla Rote Flora önünde yürüyüşe başlandı. Rote Flora önünde yapılan konuşmalarda G20 tutsaklarına özgürlük talebi yinelendi. Bugün (18.12) yapılması planlanan G20 duruşmasına değinildi. G20 tutsaklarının yalnız olmadığı , ezilenlerin gerçekleşen saldırılara karşı dayanışma silahını kullanması gerektiği hatırlatıldı. Yürüyüşün ilk dakikalarında Rote Flora’dan Havai fişekler atılarak kitle selamlandı. Yürüyüşe çoşku katan görüntü Hamburg’ta semtin farklı noktalarında sürdürürdü.

Halil Ve Can’ın Tutulduğu Hapishane Önüne Yüründü

Çeşitli taleplerin ve şiarların yansıtıldığı pankartlarla ve canlı sloganlarla yürüyüşün başladığı yere yakın olan Dammtor Hapishanesi’ne doğru yürüyüş gerçekleştirildi. ATİF Hamburg taraftarları da ‘‘ Dayanışma Bizim Silahımız! Sizin Kriminal politikanız ve Polis devletinize karşı ’’ pankartıyla yürüyüşte yer aldı. Dammtor  Hapishanesi’nde birçok siyasi tutsak bulunmakta bununla beraber bugün ilk duruşması başlayacak olan G20 tutsakları da bu hapishanede tutsak durumdadırlar. Haziran Ayı itibariyle Almanya devletinin yıldırma , korkutma , sindirme , kriminalize etme çabaları doğrultusunda uygulamaya koyduğu baskı politikaları neticesinde Frankfurt ve çevresinde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirilmişti. Bununla beraber Halil ve Can isimli iki göçmen kökenli genç baskınlar neticesinde tutsak durumda Hamburg Dammtor Hapishanesinde bulunmaktalar.Yürüyüş korteji coşkulu bir sahiplenmeyle hapishane önüne geldiğinde tutsaklar sloganlara eşlik ettiler ve kısıtlı imkanlarla dışarıdaki eylemi selamladılar. Hapishane önünde de yapılan konuşmalarda duruşma günleri kitleye aktarıldı. Duruşmanın başlayacağı günde tutsakları sahiplenmek ve dayanışmayı yükseltmek adına katılım çağrısı yapıldı.

Almanya polisinin haklı ve meşru mücadeleyi kriminalize etme politikası bu yürüyüşte gerçekleştirildi. Yüzlerce anti-faşistin katıldığı eyleme neredeyse Hamburg Polisi tüm ekipleri ve ekipmanlarıyla katılarak yürüyüşü ve katılımcıları kamuoyuna kriminal gruplarmış gibi göstermeye çalıştı. Bu caba sonuçsuz kaldı. Eylemde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan başladığı gibi coşkulu sloganlarla sonlandırıldı.

https://www.facebook.com/AtikHaber/videos/517990142047369/

https://www.facebook.com/AtikHaber/videos/259683744728056/