Anasayfa , ATİK , ATİK Genel Konseyi’nden Açlık Grevlerine İlişkin Acil Genelge

ATİK Genel Konseyi’nden Açlık Grevlerine İlişkin Acil Genelge

STRAZBURG |15.04.2017| Türkiye zindanlarında 60. gününü geride bıraka süresiz açlık grevleri kritik günleri geride bırakırken Avrupa’da dayanışma amaçlı açlık grevleri başlatıldı. KCDE-A’nın yöneticilerinin Avrupa Konseyi ve İşkenceyi Önleme Komitesi’ni (CPT) göreve çağırma talebi ile başlattıkları açlık grevlerine ATİK, 5’er günlük dönüşümlü olarak destek sunacaklarını açıkladı. ATİK dönüşümlü olarak 17 Nisan Pazartesi gününden itibaren açlık grevlerine aktif katılım yapacak.

ATİK 24. Dönem Genel Konseyi tarafından tüm örgütlü birimlerine yollanan genelge ise şöyle:

“Değerli üyelerimiz ve aktivistlerimiz,

Bildiğiniz gibi; 15 Şubat 2017 tarihinden Türkiye mahpushanelerinde işkenceye, kötü muameleye, hak gasplarına karşı ve Kürt Özgürlük Mücadelesi Önderi A. Öcalan üzerinden tecritin tümden kaldırılması, Kürt ulusuna eşit ve demokratik statünün kabul edilmesi, katliam ve tutuklamaların durudurulması gibi başıca demokratik taleplerle, toplam 27 zindandan 219 Yurtsever Kürt Tutsak bedenlerini Süresiz Açlık Grevi (SAG) direnişine yatırmışlardı..

Gelinen süreçte bu devrimci eylem, 60’lı günleri aşmış bulunmakta ve çok kritik bir aşamadadır. Bırakalım özgürlük tutsaklarının taleplerine cevap olunmasını, bir çok mahpushanede açlık grevindeki tutsakların su, tuz, şeker, karbonat, B1 gibi zorunlu ihtiyaçları dahi cezaevi idarelerinin özel talimatlarıyla engellenmektedir. Açlık grevindeki insanların zorunlu ihtiyaçlarının engellenmesi durumu dahi, işkencenin varlığı ve sistematikliğine dair çarpıcı bir örnektir. Bu durum, her an ölümlerin kapıda olduğunu ve derhal harekete geçilmesi gerektiğini göstermektedir.

Faşizmin saldırganlıkları karşısında Kürt ulusunun meşru, haklı ve demokratik talepleri yanında yer almak, hem bedel ödemeye ve hem bedel ödetmeye hazır olmayı gerektirmektedir. Tarihsel görevlerini yerine getirmeyenleri gelecek nesiller asla affetmeyecektir.

ATİK olarak, biz bu meşru ve onurlu eylemin taleplerini haklı olduğu için destekliyor ve her onurlu insan tarafından sahiplenilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kürt demokratik kurumların direnişteki özgürlük tutsaklarıyla uluslararası politik dayanışmayı artırmak için, İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) Strasbourg merkez bürosu yakınında başlattıkları dönüşümsüz açlık grevini sahipleniyoruz…

Bu eylemin kitlesel açılışında yer aldık ve dayanışma mesajımızı ilettik, bir çok Avrupa şehrinde aktivistlerimiz dayanışmayı büyütmek için harekete geçtiler. Aktivistlerimizin bu tutumları olumludur ve fakat yetmez, eylemliliklerimiz daha fazla geliştirilmek-yaygınlaştıtılmak zorundadır. Bütün eylemlerimizin, haklı ve meşru olduğu için, demokratik içerikli, kitlesel katılımlı ve uluslararası destekli olmasına özel önem vermeliyiz.

Biz, 24. Dönem ATİK Genel Konseyi olarak, Strassbourg’daki açlık grevine bir çok aydının ve demokratik kurumların yaptığı gibi, bu aşamada 5’er günlük dönüşümlü destek sunmayı doğru buluyor, ve aktivistlerimizi Dönüşümlü Açlık Grevi (DAG) eylemine 17 Nisan gününden itibaren katılmaya çağırıyoruz.

Ayrıca, eğer herhangi bir Avrupa’nın herhangi bir şehrinde veya bir kasabasında bir aktivistimiz dahi varsa, derhal harekete geçmesi, bu tarihsel ve onurlu görev için, nasıl 1996 Ulucanlar direnişinde, 2000’lerde Ölüm Orucu direnişleri’nde yeri göğü harekete geçirmek için fedakar demokratik eylemler yaptıysak, bu onurlu görevimizi bugün de tereddüt etmeden yerine getirmeliyiz.

Bu talimatın genel planı şöyledir:

Strasbourg’daki dönüşümlü veya dönüşümsüz sürdürülen açlık grevlerini aktif sahiplenmek kaçınılmaz bir görevdir. Biz bu eylemi, bu aşamada Dönüşümlü Açlık Grevi tarzında sahipleneceğiz. Bütün alanlarımız aşağıdaki plan dahilinde Strasbourg’a açlık grevine katılacak insan aktarmalıdırlar. Açlık grevine katılan arkadaşlarımız en az 3 günlük olmak kaydıyla gelmeli, ama koşulları uygun olanlar 5’er günlük dönüşümlerle nöbet değişimi yapmalıdırlar.

Strazburg’daki ilk Dönüşümlü Açlık Grevi’mize (DAG) başlama tarihi 17 Nisan Pazartesi’dir. İlk katılımcılar Pazartesi günü öğlen saat 12:00’de alanda olmalı ve eyleme iştirak etmelidirler. Bu tarihten sonra açlık grevine katılabilen arkadaşlar, ATİK sitesinden yaygınlaştırılacak irtibat telefonu numarası üzerinden sorumlu arkadaşlarla bağlantıya geçmeli ve ne zaman, kaç kişi geleceklerini bildirmelidirler ki, düzenlemeler-planlamalar buna göre yapılabilsin. Strassbourg’a gelemeyen bütün aktivistlerimiz, bulunduğu alanda derneklerimizle, komitelerimizle, bunlarda yoksa, Kürt kurumları ve Demokratik Kitle Örgütleri’yle birlikte hareket etmeye özel önem vermelidir.

Özellikle faşist AKP iktidarına ve Erdoğan şahsiyetine karşı uluslararası kamuoyunda oluşan ciddi eleştirel tepkilerin olumlu rüzgarlarını arkamıza almalıyız. Kitle eylemlerini yerli Avrupa’lı kurumlar, örgütler ve duyarlı şahsiyetlerle birlikte örgütlemeye özen göstermeliyiz. Böylesi dönemlerde, en önemli görev; enternasyonal dayanışmayı büyütmek ve uluslararası demokratik kamuoyunun desteğini de alarak TC devleti üzerinde uluslararası politik kamuoyu baskısı oluşturmaktır.

Federasyonlarımız, gençlik örgütümüz YDG ve Yeni Kadın örgütlenmemiz bu acil genelgeyi hızlıca değerlendirmeli ve gerekeni yapmak için başka talimatlar beklemeden derhal harekete geçmelidirler.

Kahrolsun faşizm, kahrolsun şövenişt zulüm!

Yaşasın Devrimci Dayanışma!

Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için derhal harekete geçelim!

Açlık grevi çadırının olduğu adres: CPT, Avenu de IEurop 67000 Strasbourg

24. Dönem Genel Konsey”