Anasayfa , ATİK , İsrail devletinin barış aktivistlerine karşı gerçekleştirdiği saldırıyı kınayalım!

İsrail devletinin barış aktivistlerine karşı gerçekleştirdiği saldırıyı kınayalım!

ATİK-ENİLKOM |01 – 06 – 2010 | Emperyalist saldırganlık politikalar çerçevesinde Ortadoğu’da ki  çatışmalar derinleştirilirken ve talan arttırılırken, İsrail devletinin  ‘yardım filosu” na yönelik yaptığı en son saldırıda  19 kişi öldü ve onlarcası yaralandı.  Bu katliam bir kez daha İsrail devlet politikasının emperyalizm özellikle de ABD emperyalizmi tarafından desteklendiğini göstermektedir. 

Yardım konvoyunda doktor ve barış aktivistler vardı. Aynı zamanda Almanya Die Linke (Sol) partisinden temsilciler, Holokost kurbanı Epstein ve başka barış nobel ödülünü almış şahıslar da orada bulunmaktaydı. Yardım gemilerinin amacı ve hedefi tıp ve gıda gibi temel ihtiyaçların Gazze’ye ulaştırılmasıydı.

İsrail devlet sözcüsü Dov Weinglass, Gazze’ye yapılan ekonomik ambargo konusunda şu sözleri sarf ederek; “…Filistinlilerin bir diyete ihtiyacı var, amacımız onları açlıktan öldürmek değil” demişti.

Bu saate kadar saldırıda ölen ve yaralılanların sayısı tahmini rakamlardır ve tam olarak net değildir. Verilen bilgilere göre saldırı öncesinde bile altı gemiden oluşan yardım gemilerinin beyaz barış bayrağını astıkları söylenmekte, ancak İsrail askeri birliklerinin beyaz bayrağa rağmen gemileri basmış ve mavi marmara gemisinde vahşi bir şekilde insanları kurşuna dizmiş ve geri kalanını darp etmiştir.

İsrail devletinin askeri birliklerinin yardım aktivistlerine yönelik bu katliamı hiçbir şekilde meşrulaştırılmaz. Zira bu bir kez daha uzun bir tarihe sahip olan ABD destekli İsrail politikasının vahşetini açıktan kamuyuna göstermektedir.  

Tüm dünyadaki protesto dalgası halkların ve birçok ülkenin öfkesini göstermektedir. Aynı zamanda bu saldırı İran gibi gerici hükümetler ve Türkiye gibi işbirlikçi-faşist hükümetler tarafından ele alınarak kendi politikaları doğrultusunda kullanılmaktadır. Şu unutulmamalıdır ki; Türk devleti her ne kadar da son yapılan saldırıyı kınasa da, özünde Filistin halkının dostu değildir. İsrail devleti ile ortak anlaşmalar ve karşılıklı askeri antlaşmalar vardır ve kendi ülke sınırları içerisinde Filistin işgalini protesto eden ve İsrail’in saldırgan politikasını kınayan ilerici ve devrimci göstericileri birçok kez göz altına almış ve işkenceden geçirmiştir.

Türkiye şimdilik İsrail ile olan bütün karşılıklı askeri antlaşmaları (İsrail askerlerine eğitim verme) iptal ettiğini açıkladı. Ancak buna benzer bir açıklama Ekim 2009 tarihinde de yapılmış, Mart 2010 tarihinde tekrardan herhangi bir resmi açıklama yapılşmadan askeri antlaşmalara devam edilmişti.

Türkiye’de dün sabah saatlerinden beri binlerce insan sokaklarda ve İsrail Konsolosluğunun önünde protesto etmektedir. Orada da çevik kuvvetlerin müdahalesi sert olmuştur. Bu saldırı ve en az 16 kişinin ölümüyle ve onlarca kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırı yasa dışı, meşru olmayan bir eylemdir ve uluslararası yasalara aykırıdır.

ATİK Enternasyonal İlişkiler Komisyonu olarak uluslararası demokratik kamuoyunu bu saldırıya karşı birleşmeye ve İsrail devletinin saldırgan politikasını protesto etmeye çağırıyoruz. Aynı zamanda Filistin işgalinin son bulunmasını ve özellikle de Gazze’ye yönelik olan ekonomik ambargonun, sona ermesini talep ediyoruz.

Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!

Filistin  Halkı Yalnız Değildir!

Barış Aktivistlerine Karşı Yapılan Katliamı Kınıyoruz!

 

ATİK- Enternasyonal İlişkiler Komisyonu

1 Haziran  2010