KATALONYA|02.08.2025|ATİK Gençlik ve Tatil Kampı’nı İspanya Devrimci İşçi Partisi’nden bir grup temsilci ziyaret etti. Kampa katılan temsilciler üç gün boyunca kampta kalarak kolektif sürece dahil oldular.
Devrimci İşçi Partisi temsilcileri ile kampa katılan kitle arasında ortak bir toplantı gerçekleştirildi. Temsilciler, partilerinin kuruluş sürecine dair bir sunum yaparak enternasyonal alandaki ilişkilerine ilişkin ilk değerlendirmelerde bulundular. Ardından İspanya’daki siyasal ve toplumsal gelişmeleri aktardılar. Özellikle işçi sınıfına yönelik saldırılar, grev süreçleri ve sonrasında yaşanan tutuklamalar hakkında bilgi verdiler. Örneğin; iki hafta önce gerçekleşen metal işçileri grevinin ardından 20 işçinin tutuklandığını, bu işçilere 6 yıl hapis ve toplamda 140 bin Euro para cezası verildiğini anlattılar. İspanya’daki işçilerin durumunun Türkiye’deki işçilerin durumu ile benzerlik taşıdığını özellikle vurguladılar.
Sunumların sonunda, İspanya’da işçi sınıfı içinde nasıl örgütlendiklerini anlattılar.
Sunumların ardından kamp kitlesi çeşitli sorular yöneltti. İspanya’daki sol hareketin Filistin’deki soykırıma dair tutumu, işçi sınıfının öncü rolü, Maoizmi savunan komünist partilerle farklılıkları, geçmişteki komünist partilerin hangi teorik hataları yaptığı, İspanya’daki asgari ücret miktarı, kadınlar arasında nasıl örgütlendikleri, olası bir üçüncü dünya savaşı hakkındaki değerlendirmeleri ve birleşik cephe konusundaki yaklaşımları gibi birçok soru soruldu. Temsilciler de bu soruların her birine yanıt verdi.
Yaklaşık üç saat süren tartışma, hem kamp katılımcıları hem de temsilciler tarafından oldukça olumlu karşılandı. Özellikle İspanya’dan bir örgütün kampa katılması ve kendi ülkelerindeki gelişmeleri doğrudan aktarması, kamp katılımcıları tarafından çok değerli bulundu.