Home , Avrupa , ATİK Çalışma Programını Netleştirdi

ATİK Çalışma Programını Netleştirdi

FRANKFURT | 24 – 04 – 2011 | Yaklaşık 3 gün süren ATİK 21. Kongresi, bugün yapılan tartışmalarla programa son şeklini verdi. Bir buçuk yıl süren tartışmalar ve alt konferans neticesinde kongreye taşınan düşünce, öneri ve değişiklikler çerçevesinde yoğun ve canlı tartışmaların yaşanması dikkat çekti.

Kongrede yapılan bir duyuru ile komünist önder İbrahim Kaypakkaya’nın Diyarbakır zindanlarında katledilişinin yıldönümünde, Amed’de yapılacak anma etkinliğine geniş bir katılım çağrısı yapıldı. Yapılan duyuruda bu konuda irtibat için amed@atik-online.net mailini kullanmaları istendi.

21. dönem ATİK Genel Konseyi tarafından kongreye sunulan mali raporun oybirliği ile onaylanmasından sonra, merkezi bir binanın alımı noktasında önemli ilerlemelerin sağlandığına vurgu yapıldı. Kongrede ayrıca, borçların azaltılması yönünde karar alındı. Karara göre her ATİK üyesi bu konuda en az 10€ ile katkı sunması karara bağlandı.

Kongrenin 3. gününde Enternasyonal Göçmenler Birliği (IMA) ve italyan CARC partisi tarafından dayanışma mesajları sunuldu.

Bir önerge üzerine yapılan oylamada, Kadın örgütlülüğünün isminin Yeni Kadın olarak kalması karara bağlandı. Karar ayrıca, bir sonra ki kadın kurultayına kadar bölgelerde isim üzerine tartışmaların yapılması ve Yeni Kadın kongresinde son kararın verilmesini kapsıyor.

20. Dönem Konseyi’nin önerisi üzerine, komisyonların oluşturulması için 21. Dönem konseye yetki verildi.

11 kişilik yeni Konsey ve üç kişilik Denetim Kurulu üyelerinin seçilmesinin ardından dilek ve temennilerle ATİK 21. Kongresi sonuçlanmış oldu.