Anasayfa , Haberler , Duisburg’da “Irkçılık Bir Düşünce Değil Suçtur” Eylemi

Duisburg’da “Irkçılık Bir Düşünce Değil Suçtur” Eylemi

DUİSBURG|19.12.2021| Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu’nun Avrupa çapında başlatmış olduğu “Irkçılık Bir Düşünce Değil Suçtur” temalı kampanyanın Duisburg’da dün (cumartesi) final mitingi yapıldı.  Saat 15:00’da Averdunkplatz’da başlayan eylemde ATİK eşbaşkanı Süleyman Gürcan yaptığı konuşmada “Günümüzde ırkçı, milliyetçi politikalarla yükselen faşizm, farklı biçimlerde de olsa dünyanın birçok coğrafyasında hüküm sürmekte. Sistemin içinde bulunduğu mali ve politik kriz, pandemi kriziyle daha üst boyutlara yükselirken, bu durumu fırsata çeviren ırkçı/ sağcı parti ve örgütler, başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok coğrafyasında milliyetçiliği ve ırkçılığı yaygınlaştırırken, bazı ülkelerde yönetim biçimi haline de getirdiler. Bu politikaların sonucu olarak, ırkçı ve faşist hareketler tarafından, göçmenler teşhir edilerek hedef haline getirilmekte ve şiddete maruz bırakılmakta hatta yaşam hakları ellerinden alınmaktadır. Hanau saldırısı en son olarak hepimizin belleklerinde henüz çok taze. “dedi.

Mitingde Jürgen Blumer Internationale Bündnis, Peter Remele’de MLPD adına konuşma yaptı. Daha sonra mikrofon alan Alasa Kongolu ve Cengiz İvdil adlı mülteciler kendi yaşamlarından örnekler vererek Polonya-Belarus sınırında yaşanan mülteci dramına dikkat çekti.

Daha sonra YDG adına yapılan konuşmada “Bugün herkesi, kendilerini mültecilerden tecrit edenleri, ırkçılığın yayılmasına katkıda bulunanları ve kapitalist sömürüden yararlananları protesto etmeye çağırıyoruz. Yüksek sesle söylüyoruz: Faşizmin arkasında sermaye vardır, kurtuluş mücadelesi enternasyonaldir! ” dendi. ATİK’ in çıkartmış olduğu broşürlerin yaygın bir şekilde dağıltıldığı miting başarıyla sonuçlandırıldı.