Home , Haberler , Mardin Nusaybin ilçesi Xerabe Bava ( Koruköyü ) ’ne ve çevresinde katliam hazırlığı!

Mardin Nusaybin ilçesi Xerabe Bava ( Koruköyü ) ’ne ve çevresinde katliam hazırlığı!


Türkiye |23.02.2017| 
Bilindiği üzere devlet son zamanlar da devrimci , demokrat ve yurtseverlere karşı yürüttüğü baskı ve katliamlarına 90’lı dönemlerdeki gibi kitlesel katliamlara yönelmekte.Son süreçte T.Kürdistan’ı Mardin Nusaybin ilçesi Xerabe Bava ( Koruköyü ) ’ne ve çevresine saldırıp abluka altına almış durumda bölgeye giriş ve çıkışlara izin vermeyen devlet yetkilileri gerçekleride kamuoyundan gizlemektedir.

Bu vahşete karşı yardıma ihtiyacı olanlara ulaşmak üzere oluşturulan heyet devletin ablukaya aldığı bölgeye gidememektedir.Heyette yer alan Hdp Milletvekili Mehmet Ali Aslan’ın konuya ilişkin yaptığı açıklama da ; sessiz kalanların yaşanan zulmün ortağı olacağını belirtti.Heyette yer alan Barış Bloğu sözcüsünün açıklamasında ; “Burada bir ateş var ve bu bizim de tenimize değiyor. Bizim de saçlarımızı tutuşturuyor. Batıdaki her insanın aynı şeyi hissetmesi gerekiyor. Bu düşüncelerle haber alınamayan bir ortamdan dışarıya ses ulaştırmak amacıyla geldik. Ama burada bir duvarla karşılaşıyoruz. Nusaybin’e gelirken kuzeye gittiğimizi sanıyorduk ancak Suriye topraklarına giren askerler gibi kendi topraklarını ablukaya alan bir asker yığını ile karşılaşıyoruz. İçeriye girmemize izin verilmiyor. Eğer burada yasadışı Türkiye’nin imza attığı Cenevre Sözleşmesi dahil bunlara aykırı bir durum yoksa neden açılmıyor köyün kapıları?” diye sordu.

‘KAPILARI KAPATAN BİR MÜLKİ İDARİ AMİRİ VAR‘

14 gündür sözü edildiği gibi “teröristlerin” bu köyde olması durumunda bu kişileri gözaltına almış olmaları gerektiğini ifade eden Altay, şöyle devam etti: “Her eve giren güvenlik güçleri neden hala köyü abluka halinde tutuyor. Neden hala köye girilmesine izin verilmiyor. Burada bekleyen insanlar onların akrabaları, bizlerin kardeşleri içeriden sağlıklı bilgi alamıyoruz. Alamadığımız için buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Bu ülkede barış olacaksa, eşitlik, adalet içinde olacak. Barışı sabote ediyor buradaki güvenlik kuvvetleri. Bu operasyonun güvenlik ile ilgisi yoktur. Tamamen iktidarın emrinde kullanılmaktadır asker de. Sorumlu olan Mardin Valisi’dir. Tüm görüşme taleplerimize kapıyı kapatan bir mülki idari amiri var Mardin’de.”

‚BASKININ ALASI BURADA VAR‘

Bu durumun sebebinin Türkiye’nin referanduma girecek olması olduğunu ifade eden Altay, “Başbakan ve hükümet yetkililerinin ‘‘Hayır’ diyenlere baskı yoktur’ açıklaması var ama baskının alası burada var. Köy bu amaçla kullanılıyor. Dolayısıyla güvenlik güçleri de bu amaçla kullanılıyor. Siyasi bir hedefi var ‘Hayır’ deme ihtimali olan köyler ve insanlar baskı altına alınıyor. Asıl yapılan da bu halkın eşitlik, adalet içerisinde yaşama umudunu yok etmek istiyorlar. Ama buna izin vermeyeceğiz. Bu topraklarda eninde sonunda, batısıyla doğusuyla, Kürdüyle Türküyle eşitlik, adalet, demokrasi ve barış içinde yaşama hakkımızı söke söke de olsa alacağız” diye konuştu.

Açıklamanın ardından heyet, Mardin’e geri döndü.

Öte yandan bölgedeki heron ve helikopter hareketliliği devam ediyor.