Home , Avrupa , ATİF’ten Çağrı

ATİF’ten Çağrı

atiflogoDUISBURG |28-11-2015| Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu, Tahir Elçi’nin katledilmesine yönelik bir çağrıda bulunarak, katliama karşı sessiz kalınmamasını istedi. ATİF tarafından yapılan çağrı şöyle;

„Tüm Üyelerimize ve Demokratik Kamuoyuna!

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin Amed’in orta yerinde yapılan Basın açıklaması sırasında bizzat devlet tarafından katledilmesini büyük bir üzüntü ve öfkeyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu alçakça saldırının bir suikast ve gözdağı olduğu açıkça görülmektedir. TC devleti bu türden katliamları ve halka yönelik saldırıları ileriki dönemlerde devam ettireceğinin işeretini vermektedir.

Başta ATİF kamuoyu olmak üzere tüm demokratik kamuoyunu bu alçakça saldırı kaşrısında ortak duruş sergilemeye, sokaklara çıkarak demokratik tepkileri yükseltmeye çaağırıyoruz. Savaşa göre konumlanan faşist TC devletinin tüm provakatif yönelimini boşa çıkaran bir pratikle örgütlü güçlerimize daha fazla sarılmak ve harekete geç(ir)mek devrimci bir görev olarak önümüzde durmaktadır. Tüm alanlarda bugünden itibaren gelişen sokak eylemliliklerinde yerimizi alarak demokratik kamuoyunu harekete geçirmede ısrarcı olmalıyız.

Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu“