Anasayfa , Avrupa , ATİF’den Alman Devletinin Kürdistanlıların Demokratik Kurumlarını Yasaklanmasına Karşı Açıklama

ATİF’den Alman Devletinin Kürdistanlıların Demokratik Kurumlarını Yasaklanmasına Karşı Açıklama

Alman Devletinin Kürdistanlıların demokratik kuruluşlarına yönelik saldırıları her gün artarak devem etmektedir. İçişler bakanlığının Mart başında tüm bakanlıklara gönderdiği genelgeyle, başta NAVDEM olmak üzere bir çok demokratik kurumun miting ve yürüyü düzenlemesini engellemeye çalışmaktadır. 17 Mart’da Hannover’de düzenlenecek Newroz yürüyüş ve mitinginin yasaklanma girişimi, Efrin miting ve yürüyüşlerinin yasaklanma çabasına, 8 Mart günü Mezopotamya Yayınevi ve MİR müzikin basılarak kitap ve CD’lere el konulmasıyla devam etmektedir.

İç işler bakanlığının çıkardığı kararla, Düsseldorf polisinin üç gün boyunca tırlarla kitap ve CD’leri taşıdı. Bakanlık kitap ve CD’lerle Kürt hareketinin finans edildiğini iddia etmektedir. Bundan dolayıda yayın evinde bulunan yüzlerce kitaba ve binlerce CD ve kayıt cihazına el konuldu.

Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) olarak, İçişler bakanlığının Kürdistanlıların ve Türkiyelilerin demokratik kurumlarına yönelik yasakçı politikalarını bir kez daha kınıyoruz. Pazartesi günü tüm alanlarda Alman devletinin Mir müzik ve Mezopotamya yayınevinin basılıp, kitap ve CD’lere el konulmasını kınamak için sokakta demokratik tepkilerimizi göstermek için eyleme çağırıyoruz. Yapılacak olan Montagasdemo’lara (Pazartesi yürüyüşleri) katılarak devletin yasakçı politikasını kınayalım. Demokratik kurumlarımızı sahiplenmek için mücadeleyi büyütelim.

ATİF- Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu