Home , Haberler , PETKİM’DE İŞÇİLER DİRENİŞE BAŞLADI !

PETKİM’DE İŞÇİLER DİRENİŞE BAŞLADI !

Türkiye|19.06.2017|İzmir-Aliağa’da bulunan Petkim Petro Kimya fabrikasında çalışan 2 bin işçi toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine bugün süresiz iş bıraktı.

Türk-İş’e bağlı Türkiye Petrol, Kimya ve Lastik İşçileri Sendikası (Petrol -İş) üyesi işçiler ile İzmir Aliağa’daki Petrokimya Holding A.Ş (PETKİM) arasında 1 Ocaktan beri süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine bu sabah süresiz iş bırakma eylemine başladı.

İşçiler, grev yasağı kapsamında olan işyerinde süresiz iş bırakma ve nöbet eylemleri için bu sabah saat 07.30’da fabrikada bahçesinde toplandı. Yapılan açıklamardan sonra işçiler rafinerinin giriş çıkışlarını kilitleyerek, kendini fabrikaya kapattı.

Petrol-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada; „16 Haziran Cuma günü Aliağa Şubemizin örgütlü olduğu Petkim işyerinde yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmesinde anlaşmaya varılamamasından dolayı 17 Haziran Cumartesi günü  tüm vardiyalarda üyelerimize açıklamalar yapıldı. Ve bugün Petkim işyerinde eylemsellik süreci başlatıldı.
Petkim işçisi, toplusözleşme görüşmelerinin tıkanmasına tepki olarak 12 Haziran’dan bu yana ara ara 2 saat iş bırakma eylemleri yaparken taraflar arasındaki görüşmeler de devam etti. En son geçen cuma günü yapılan görüşmede de uzlaşmaya varılmadı. Grev yasağı olan fabrikada işçiler, uluslararası anlaşmalardan doğan haklarına dayanarak, bugün süresiz olarak iş bıraktı. Fabrikada da nöbet tutacak olan işçiler taleplerine yanıt verene kadar eylemlerine devam edecek.