Home , Avrupa , Hamburg Efrin İçin Alanlarda

Hamburg Efrin İçin Alanlarda

HAMBURG |12.03.2018| Hamburg’ta devrimci ,demokrat ve yurtseverler Efrin halkı ile dayanışmayı büyütmek için alanlarda olmaya devam ediyor.Dün akşam saatlerinde başlayan eylemsellik bugün burjuva basında geniş yer buldu. Gece saatlerine kadar eylemler sürmüştü.

Bugünde (11.03) Hamburg’ta aynı alanda ( Hamburg Merkez Tren İstasyonu) toplanıldı.Saat 17’de toplanan kitleye karşı dün gerçekleşen eylemlerden sonra daha yoğun polis olması dikkat çekti. Bayrak kontrolü yaparak YPG bayrakları polislerce alındı. Kitle 17:30’da yürüyüşe başladı. Strenschanze semtine doğru yürüyüşe başlayan binler Faşist T.C ve Öso çeteleri aleyhine sloganlar attı. Emperyalist ikiyüzlü politikalar teşhir edildi. Sloganlarla çoşkulu geçen eylemde Strenschanze  semtine ulaşıldı. Orada da yürüyüşe T.C konsolosluğu önüne gitmek isteyen kitleyi polis durdurdu. Yürüyüş yaparak konsolosluğa gitmek isteyen kitleye karşı polis engelledi. Polis engeline karşın kitle sloganlarla Strenschanze semti tren istasyonuna girdi.

Direnerek Engeller Kaldırıldı

O esnada polis kitleyi böldü ve bir grup istasyonun içinde iken diğer grup dışında kaldı. İstasyonun içerisinde trenler engellendi. Daha sonra toplu şekilde istasyonun dışında kalan grubun engellenmesini önlemek için geri gidildi. Polis güçleri direnişle geri adım attı. Tüm kitle trenlere binerek Konsolosluk binasına yönelmek istedi. Protestoyu konsolosluk önünde yapmak isteyen kitle normalde trenin durması gereken yerde konsolosluğun bulunduğu alanda (Dammtor) durağında durmadı. Devam ederek merkez tren istasyonunda durdu. Burada durdurularak engellenmek istenen kitle tren raylarını işgal ederek tepki gösterdi. Oluşan tepki ve direniş Polisleri geri  adım atmaya zorladı. Bu sayede kitle yürüyüş yaparak Steindamm alanında eylemini akşam saatlerinde bitirdi.

Polislerin Yurtseverlerin dernek lokali önüne kadar yürüyen kitleyi daha ileriye bırakmadı. Burada oturma eylemi çoşkulu sloganlarla Efrin halkı selamlandı. Binlerin katıldığı eylemle Efrin Halkı Yalnız Değildir! mesajı verildi.