Home , Haberler , Mehmet Ayvalıtaş mezarı başında anıldı

Mehmet Ayvalıtaş mezarı başında anıldı

mehmet-ayvalitas-mezari-basinda-anildi

Gezi Direnişi sırasında 1 Mayıs Mahallesi’nde eylem halindeki kitlenin içine doğru sürülen bir arabanın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş Ayvalıtaş’ın ölümünün ardından hayata veda eden annesi Fadime Ayvalıtaş, mezarı başında anıldı.

Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, “Bizim insanlık için mücadelemiz sürecek, ama ne adalet ne hukuk ne düzen kalmış. Faşist bir rejim var ve hiçbir davamız ilerlemiyor. Berkin Elvan’ın davası açılmadı, Ahmet Atakan’ın davası açılmadı, Abdullah Cömert’in davası sonuçlandı yargılanan polis Diyarbakır’da görev yapmaya devam ediyor, Ethem Sarısülük’ün katili Ahmet Şahbaz tahliye edildi” dedi.

SODAP temsilcisi Saniye Evren, “Aradan üç yıl geçmesine rağmen saray diktatörü ve yardakçılarının korkusu devam ediyor, Kürdistan’da devam eden direniş korkularını taze tutuyor ve büyütüyor” diye konuştu. Halkların saray darbesiyle susturulmak istendiğini kaydeden Evren, “Saray birleşik mücadelenin karşısında duramayacak. Mehmet yoldaşın gülüşünden aldığımız cesaretle yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

ESP İl Yöneticisi Ali Haydar Keleş, katliam ve direnişlerle dolu bir yaz geçirildiğini belirtti. SGDF’nin “Suruç için adalet, herkes için adalet” kampanyasını hatırlatan Keleş, “Bizler de Suruç şehitlerinin arkadaşları olarak adalet mücadelesini yükseltmek için, ‘Suruç için adalet, herkes için adalet” talebini her yerde büyütüyoruz. Hem Mehmet yoldaşa, hem de Çekmeköy’de oturan Polen Ünlü yoldaşımıza bir kez daha söz veriyoruz, bıraktığınız mücadele yerde kalmayacak” dedi.

Mehmet Ayvalıtaş’ın mezarı başında yapılan ardından anne Fadime Ayvalıtaş’ın mezarına gidilerek burada da kısa bir anma yapıldı. Anma programının ardından Ataşehir Pir Sultan Abdal Cem Evi’nde Mehmet ve Fadime Ayvalıtaş için yemek verildi. (ETHA)