Anasayfa , Avrupa , Wuppertal’da Friedrich Engels Anma Yürüyüşü Düzenlendi

Wuppertal’da Friedrich Engels Anma Yürüyüşü Düzenlendi

Dünya işçi sınıfının önderi ve komünizmin kuramcısı Friedrich Engels doğumunun 200. yılında bir çok etkinliklerle anılmaktadır. Bu anmalardan birisi de 28 Kasım’da Engels’in doğduğu şehir olan Wuppertal’da bir dizine yerli ve göçmen devrimci örgütler tarafından düzenlendi.

ADHK, AGİF, ATİF, BİRKAR, DKP, LF, KA, MLPD, REBELL, Rebellion Ruhr, RJ, SDAJ, Die Linke SDS, Studierenden Rollektiv, Tratz Alledem’in ortak çağrısıyla düzenlenen yürüyüş, saat 15:00’da Wuppertal tren garının önünde bir mitingle başladı. Başlangıç mitinginde polisin sert tutumu giderek saldırıya dönüştü. Kitleler pandemi kurallarına dikkat etmelerine rağmen, polis maske ve mesafe bahanesiyle katılanlara saldırdı ve iki devrimciyi almak istedi. Ortak karşı koyuşuyla geri adım atmak zorunda kalan polis, yürüyüş güzergahı ve bitişte de aynı saldırganlığına devam etti.

Yürüyüş güzergahı boyunca çeşitli sloganlar ve konuşmalarla Engels Wuppertallılara anlatıldı. Güzergahın ortasında ve sonunda yapılan mitinglerde çeşitli konulara ilişkin konuşmalar yapıldı. Düzenleyen örgütlerin kendi aralarında yaptığı görev dağılımı doğrultusunda şu konular işlendi konuşmalarda; Kapitalist sistem ve korona pandemisi, işçi sınıfı, Engels’te doğa ve insan, ırkçılık ve polis şiddeti. Ayrıca genç müzisyen S. Castro tarafından müzik dinletisi ve şiirler okundu.

Yürüyüş başladıktan sonra uzun bir kortej oluştu. Yaklaşık 500 insanın katıldığı ve renkli bayrak ve pankartlarla ortak bir şekilde Engels’in unutulmadığının resmi verildi. Engels’in doğup büyüdüğü ve şu an müze yapılan evin bahçesinde bitiş mitingi düzenlendi. Bitişte bir dakikalık saygı duruşu ve ardından konuşmalar yapıldı. Burada  ATİF ve YDG adına da bir konuşma yapıldı. Konuşmalardan sonra Engels büstüne çelenk koyuldu ve orta bir şekilde enternasyonal marşı okunarak miting sonlandırıldı.