Anasayfa , Avrupa , ATİF: ”İşgale Karşı Efrin Halkının Direnişini Alanlarda Sahiplenelim!”

ATİF: ”İşgale Karşı Efrin Halkının Direnişini Alanlarda Sahiplenelim!”

HABER MERKEZİ|24.01.2018|ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu) yaptığı açıklama ile 27 Ocak Cumartesi günü Almanya merkezi olarak düzenlenen Afrin işgaline karşı yürüyüşe çağrı yaptı. Köln şehrinde düzenelenecek yürüyüşe ilişkin açıklamanın tam metni şu şekilde;

” İşgale Karşı Efrin Halkının Direnişini Alanlarda Sahiplenelim!

Faşist Erdoğan iktidarının önderliğinde Türk Devleti’nin islamcı-faşist çeteleri de yanına alarak Kürdistan coğrafyası Efrin’e yönelik işgal harekati devam etmektedir. Havadan ve karadan büyük askeri güçle başlatılan işgal hareketinde içerisinde çocukların da yer aldığı sivil ölümler de yaşanmaktadır. Türk ordusunun vefaşist çetelerin bu işgaline Efrin halkı ve YPG/YPJ güçleri kahramanca direnmektedirler.

Çok açıktır ki; bu işgal hareketında Kürdistan coğrafyasının tarihsel bölünmüşlüğünün baş sorumluluları, dünün emperyalist güçleriyle, bugün Ortadoğu coğrafyasında akan kanın asıl sorumlaları olan başta Amerikan ve Rus emparyalistleri olmak üzere tüm emparyalist güçler ittifak halindedir. Tüm dünyaya demokrasi ihraç etme yarışına girmiş bulunan başta Alman emperyalizmi olmak üzere, tüm Avrupa emparyalistleri bu işgale ya sessiz kalmakta yada bir fiil destekelemektedirler. Alman tankları Efrin’de Kürtlere ölüm kusmaktadır.

İçerde KHK’larla tüm toplumu baskı cenderesine alan ama buna karşın irili ufaklı direniş hareketlerine engel olamayan Erdoğan hükümeti, Efrin’e saldırarak aynı zamanda iç muhalefeti de tümüyle sindermeyi hedeflemektedir. Böylece 2019 seçimlerine daha güçlü olarak girmek istemektedir.

Almanya’daki demokrasi güçleri ve göçmen emekçiler olarak, Efrin direnişini sahiplenmek ve Alman komuoyunda farkındalık yaratmak ve direnişi Kobane ruhuyla büyütmek göreviyle karşı karşıyayız. Bu bilnçle ATİF olarak Köln’de Almanya merkezi gerçekleşecek olan demokrasi güçlerinin ortak olarak örgütlediği yürüyüşe tüm gücümüzle katılalım.

Kahrolsun İşgal Orduları…

Yaşasın Efrin Halkının Kahramanca Direnişi..

ATİF Yönetim Kurulu”