Anasayfa , Avrupa , Strazburg-Kehl Ve Çevresi Yerel Demokratik Güç Birliği 3. Toplantısını Gerçekleştirdi

Strazburg-Kehl Ve Çevresi Yerel Demokratik Güç Birliği 3. Toplantısını Gerçekleştirdi

FRANSA|05.12.2017|Fransa’nın Strazburg, Almanya’nın Kehl şehirleri ile çevresinde bulunan kitle örgütlerinin oluşturduğu Yerel Demokratik Güç Birliği, 3.toplantısını gerçekleştirdi.

23 Aralık 2017 tarihinde düzenlecek olan, “Dersim`den Maraş`a, Roboski`den Bugüne Katliamları Lanetliyoruz” etkinliğinin çalışmaları gözden geçirilerek görev dağılımı yapıldı. Etkinlik sonrası yapılacak toplantıda, bölgedeki birlikteliğin daha da büyütülmesi ve yeni bir eylem takviminin hayata geçirilmesinin altı çizildi.

ATİK-Strazburg, ADHK-Strazburg, Demokratik Kürt Toplum Merkezi-Strazburg, Demokratik Kürt Toplum Merkezi-Kehl/Freiburg, Alevi Kültür Merkezi-Kehl, DİDF-Strazburg,  Fransa Alevi Birlikleri Fedarasyonu-Alsace ve Mala Elewiyan-Rastatt kurumlarının oluşturduğu güç birliği, 23 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştireceği etkinlikle ilgili; “Dersim, Maraş, Çorum, Suruç, Roboski, Şırnak, Nuseybin, Cizre ve 2000 yılında gerçekleştirilen “Hayata Dönüş” operayonuyla cezaevlerinde, kıyıma uğrayanlar, farklı kimlik, kültür ve inançlarından dolayı katledildiler. Kürt, Alevi, devrimci, demokrat ve sosyalist oldukları için binlerce insanı katleden türk devletinin ırkçı, şovenist, inkar ve imhacı yönetiminin kabul edilemez olduğunu” açıklayarak, bölgede yaşayan insanları birlikte haykırmak için çağrı yaptı.