Anasayfa , Avrupa , Taksim Gezi Parkı’na Saldırı Nürnberg`de Protesto Edildi.

Taksim Gezi Parkı’na Saldırı Nürnberg`de Protesto Edildi.

nbg4NÜRNBERG |17-06-2013 | Taksim direnişçilerine yapılan saldırının duyulmasının hemen ardından DiDF, ATİF, AGiF, YEK-KOM  taraftarı  göçmenler  ile  MLPD  ve  Alman ilerici  kesimlerininde yer aldığı  300 civarında  kitle DiDF in düzenlemiş olduğu,  çadırlı Nürnberg Gezi Parkında (Plärer de) bir Protesto mitingi düzenleyerek saldırıyı  protesto ettiler. Sehit düşen Abdullah Can Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve Ethem Sarısülük anısına saygı duruşu yapıldı.

Mitingde ATiK`in kamuoyuna yönelik çıkardığı açıklama okundu, ve  kurum temsilcileri tarafından  son saldırılara ve halk direnisine ilişkin bilgilendirme yapılarak  dayanışma çağrısında bulunuldu. Kitle sık “Yaşasın enternasyonal dayanışma! Her yer Taksim her yer direniş! Faşizme karşı  omuz omuza! sloganlarını attı.

nbg2nbg3

nbg1Mitingin bitiminden sonra, Alevi Kültür Merkezinde  Taksim direnisi sürecinde  Türkiye  de sehit düsen 3 ilerici,devrimciyi anmak ve saldırıları  kınamak için bir toplantı  düzenlendi. Bu toplantıda AKM,Halk Cephesi ve ATiF temsilcileri  etkinlikte bulunan 150 civarinda kitleye konuşmalar ve bilgilendirmeler yaptılar. Nürnberg Demokratik Güçbirliği tarafından ortak  olarak 18 Haziran Salı  günü saat 18.00 de Nürnberg Aufsesplatz dan Türk Konsolosluğuna kadar bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Tüm ilerici,demokrat tüm halkımız yürüyüşe katılmaya çağrıldı.

nbg5