Anasayfa , ATİF , ATİF: "Hannover’de ki Derneğimize Faşistler Tarafından Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz!"

ATİF: "Hannover’de ki Derneğimize Faşistler Tarafından Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz!"

ATİF | 26 – 07 – 2011 | Türk devleti tarafından Avrupa’da konumlandırılan faşistler 17 Temmuz tarihinde, kimsenin olmadığı bir saatte, Hannover’deki derneğimize saldırarak, camlarını, kapılarını kırmışlardır. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye bakıldığında bunun faşistler tarafından yapıldığı kesinlik kazanmıştır. Aynı bölgede bulunan YEK-KOM derneğine bir kaç gün sonra aynı şekilde saldırılmış, kapılara kırılarak içeriye Türk bayrağı asılmıştı

Türkiye’de Kürtlere yönelik geliştirilen ırkçı saldırılara uygun bir şekilde, Avrupa’da ki faşistler sürekli kullanılarak, provokasyon ortamı yaratılmaya çalışılmaktadır. Son süreçte Türkiye’de faşistler tarafından düzenlene sokak gösterileri, yurtsever, demokratik kuruluşlara yönelik gerçekleştirilen saldırılar yoğun bir şekilde sürmektedir. Özellikle Türkiye’de gerçekleşen genel seçimlerden sonra bu tür gelişmelerin yoğunlaşması dikkat çekicidir.

Bu saldırıların arkasında Türk devletinin örgütlediği ve de desteklediği faşist kurumlar vardır. Avrupa’da ki emekçiler arasında provokasyon yaratmak, emekçileri kendi faşist emelleri ve çıkarları için kullanmak istemektedir Türk devleti. Bu tür provokasyonlar geçmişten beri sürekli yapılmaktadır.

Gücünü emekten, halkların kardeşliğinden ve de faşizme karşı mücadeleden alan federasyonumuz ATİF ve bağlı kurumlar adına yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Benzeri saldırılar kurumlarımızın Avrupa’da yaşayan Türkiyeli emekçiler içerisindeki örgütlü gücüne kesinlikle zarar veremez. Hangi ulus ve kökende olursa olsun, emekçilerin birliği ve beraberliğini esas alan kurumlarımız bu saldırıya karşı, örgütlenme mücadelesini daha da büyüterek cevap vereceklerdir, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.  Faşizme ve her türden gericiliğe karşı mücadeleyi kendisine ilke edinen federasyonumuz, bu saldırıları ve provokasyonları, “Birlik-Mücadele-Zafer” sloganıyla boşa çıkaracaktır.

Bu ve benzer saldırılar, faşist parti ve örgütlerin halkların kardeşliğine düşman olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bundan dolayıdır ki, tüm faşist parti ve örgülerin yasaklanmasını yeniden talep ediyoruz. Yerli ve göçmen emekçileri yapılan bu saldırıya karşı tavır almaya, düzenlenecek protesto eylemlerine katılmaya çağırıyoruz.

Hannover derneğimize yönelik gerçekleştirilen faşist saldırıyı kınıyoruz!

Tüm faşist parti ve örgüler yasaklansın!

Kahrolsun faşizm ve her türden gericilik!

Yaşasın halkların kardeşliği!