Anasayfa , ATİF , YENİ KADIN, YDG ve ATİF: Hanau Katliamının Birinci Yılında; Unutmak Yok, Affetmek Asla!

YENİ KADIN, YDG ve ATİF: Hanau Katliamının Birinci Yılında; Unutmak Yok, Affetmek Asla!

Hanau Katliamının Birinci Yılında; Unutmak Yok, Affetmek Asla!

IRKÇILIK ÖLDÜRÜYOR!

Bir yıl önce bugün, 19 Şubat 2020 akşamı, dokuz insan Hanau’da ırkçı bir saldırının kurbanı oldu. Silahlı Tobias R.nin silahlı saldırısı sonucu, on iki dakika içerisinde göçmen kökenli dokuz insanın hayatı söndürüldü. Bu katliamda hayatın kaybeden; Gökhan Gültekin, Sedat Gürbüz, Said Nesar Hashemi, Mercedes Kierpacz, Hamza Kenan Kurtovic, Vili-Viorel Paun, Fatih Saraçoğlu, Ferhat Ünvar ve Kaloyan Velkov’ın isimlerini unutmayacağız!

Bu ırkçı saldırı münferit bir olay değildi, çünkü eylemler defalarca tekrarlandı. Bu sefer sadece farklı bir yerde, farklı bir zamanda, farklı bir şekilde. Halle’deki sinagoga yapılan saldırı, Solingen’deki kundaklama saldırısı sonucunda beş insanın hayatını kaybetmesi,  ya da NSU cinayet serileri ve diğerleri… Yıllardır İnsanlar; kökenleri, dinleri, etnik kökenleri veya ten renkleri nedeniyle barbarca öldürüldüler!

Bu saldırıların sağcı terör örgütleri tarafından yapıldığını kabul etmek için daha kaç insan saldırıların kurbanı olması gerekiyor? Bu eylemlerin münferit durumlar olmadığını görmek için daha kaç insan hayallerinden ve hayatlarından vaz geçmeli ki ırkçılık gerçek adıyla anılsın?

Somut Eylemlerle Irkçılığa Karşı Mücadele Etmeliyiz! 

Hanau’da bir yıl önce yaşadığımızı bir kez daha yaşamamak için, AfD, NPD veya benzeri tüm partilerin, örgütlerin ırkçı ve faşist propaganda yapmalarının yasaklanması için mücadele etmeliyiz! Bu parti ve örgütlerin düşünce özgürlüğü kılıfı altında, ırkçı ve faşist propaganda yapmalarına karşı çıkalım! Çünkü AfD ve benzeri partiler yaptıkları propagandalarla bir yıl önce Hanau’da yaşanan saldırının ön zeminin yarattılar.

Irkçılık Dünya Çapında Gelişmektedir!

Emperyalist devletlerin ve gerici faşist hareketlerin ezilen emekçilere ve göçmenlere saldırısı yeni değildir. Kitleler içende artan işsizlik ve yoksulluk ırkçı hareketler tarafından zemin olarak kullanılarak güçlenmektedirler.  Almanya’dan Amerika’ya, Türkiye’ye ve dünyanın bir çok ülkesinde ırkçılık giderek yükselmektedir.

Faşizme Karşı Mücadele Meşrudur!

Faşizme ve ırkçılığa karşı mücadele de giderek büyümektedir. Binlerce insan Floyd olayından ve Hanau’daki saldırıdan sonra sokaklara dökülerek bu katliamları protesto etti. Sokağa çıkan kitleler gür bir şekilde faşizme karşı mücadelenin meşru olduğunu ortak bir şekilde haykırdılar. Katillerden hesap sormak ve onların yargılanması için sesimizi daha gür haykırmalı ve eylemler güçlü katılmalıyız. Çünkü Hanau ne ilktir nede son olacaktır. Bunun için direnişi her geçen gün büyütmeliyiz.

• Faşizme karşı omuz omuza! 

• Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!

• Dayanışma Direniştir, Faşizme Karşı Direnişi Her Yerde Yükseltelim! 

 

YDG- Yeni Demokratik Gençlik

ATİF- Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu

Yeni Kadın