Anasayfa , Avrupa , (Video) Köln`de kitlesel miting ve coşkulu yürüyüş.!

(Video) Köln`de kitlesel miting ve coşkulu yürüyüş.!

koln8KÖLN | 22 – 06 – 2013 | 22 Haziran Cumartesi günü Köln Heumarkt`ta AABK tarafından organize edilen Miting saat 12.00  civarında başladı. Avrupanın değişik ülkelerinden  gelen göçmen alevi,demokrat devrimci kişi ve kurumların da katılarak destek verdiği mitinge Onbinlerce insan katılarak hep bir ağızdan “Her yer Taksim,her yer direniş ” Faşizme karsı omuz omuza ” sloganlarını coşkulu ve kitlesel bir şekilde haykırdılar.
AABK kurum temsilcileri, Die Linke, Grünen, IG-Metal, DiSK ve Taksim Direniş Komitesinden gelen mesajların sunulduğu ve konuşmaların yapıldığı mitingde Mikail Aslan, Cemil Koçgün, Ozan Emekçi gibi sanatçılalarda söyledikleri türkülerle kitleye coşkulu anlar yasattılar.
Saat 14,44 de Miting de tüm bayrak,flama ve pankartlar indirilerek “duran insan”  eylemi  onbinlerce insan tarafından gereçekleştirildi.  Taksim ,Kızılay ve Türkiyenin dört bir yanında 19  gün süren görkemli kitlesel direniş ve şimdiki eylem biçimlerine yönelik vurguların yapıldığı bir konuşma gerçekleştirildi.
Mitinge katılan kitle sayısının fazlalığı gerekçesiyle yapılması planlanan yürüyüşün  iptal edildiğinin AABK yöneticilerince açıklanmasının ardından, Devrimci örgütler ve Demokratik yapılar yürüyüş yapma kararı aldılar. Polisin engelleme girişimi  kitlenin ısrarı üzerine aşılarak, Heumark tan Dom Klisesi önüne kadar 3000  civarında kitle görkemli ve coşkulu şekilde Taksim direnişinin coşkusu ve ruhunu Köln sokaklarına taşıdı.
ATiK ,YDG , Yeni Kadın ve Partizan Kortejinin 1500 civarında görkemli canlı ve atak ruhu kitlelelerin yoğun ilgi ve dikkatini çekti.Yürüyüş boyunca “Bu Daha Baslangıç Mücadeleye Devam,Devrim Şehitleri Ölümsüzdür,Fasizme Karsi Omuz Omuza,Yasasın Partimiz TKP-ML,Birlik Mücadele Zafer ” sloganları canlı şekilde atılarak sokaklarda yankılandı. Yapılan yürüyüşe ÖDA, Çarsi Grubu, Bir-Kar, TKP gibi örgüt ve kurumlar katıldı.
Dom Klisesi önüne gelindiğinde Brezilya direnişi ile dayanişma için eylem yapan Brezilyalı göstericilerle  karşılaşıldıgında coşkulu anlar yaşandı. Her yer Taksim her yer Brezilya, Yasasın Enternasyonal dayanışma sloganları  gür şekilde  ortak olarak haykırıldı.
Daha sonra yeniden mitingin devam ettiği alana sloganlarla giren ve alkışlarla karşılanan Devrimcilerin Korteji  AABK başkanı Turgut Öker tarafından “Yaşasın birlik dayanışma,Hoş geldiniz devrimci yoldaşlar” şeklinde karşılandı.Direnişlerde Türk devletinin kolluk güçlerince AKP nin gaz bombaları ve saldırıları sonucu yasamlarını yitiren direnişçiler anısına yapılan saygı duruşundan sonra  eylem sonlandırıldı.
Köln kenti son yılların görkemli  yürüyüşlerinden birini yaşadı.