Home , Haberler , ATİF Berlin: KEMAL KAMACI ÖLÜMÜZDÜR!

ATİF Berlin: KEMAL KAMACI ÖLÜMÜZDÜR!

Berlin|16.12.2022| Dernek üyemiz Kemal Kamacı  uzun süreden beri hastalıklarıyla mücadele ediyordu. Bir yıl kadar önce geçirdiği ağır bir ameliyat sonrası bir türlü kendisine gelememişti. En son yapılan muayenelerde akciğerinde dört santim büyüklüğünde kanser tespit edilmiş ve bunun karaciğer ve kalça kemiğine de sıçradığı görülmüştü. Kaldırıldığı hastanede kaptığı enfeksiyon sonucu durumu daha da ağırlaştı ve kısa süre içinde durum ciddileşti ve 13 Aralık 2022’de ise ölüm haberi geldi. Bu kadar kısa süre içinde böylesine bir ölümü ne o bekliyordu ve ne de biz. Bu beklenmedik ölümü hepimizi derinden sarstı.

Kemal yoldaş artık yaşamıyor ama, onun geride bıraktığı devrimci anısı mücadelemizde yaşamaya devam edecektir. O, Arap milliyetinden devrimci bir işçiydi ve ATİF-Türkiyeli İşçiler Derneği’nin de aktif bir üyesiydi. Derneğimizin yönetim organlarında uzun zaman yer aldı ve ölüm onu aramızdan ayırdığı ana dek de yiğit devrimci militanlığından hiç geri kalmadı. Hastalığı süresinde bile görevlerine dört elle sarılmayı hiç ihmal etmedi. Hep dik durdu ve hep devrimci mücadelenin içinde oldu. Mitingler, yürüyüşler, anmalar, seminerler, geceler vb., de onu görmemek mümkün değildi. Hem pratik ve hem de teorik-siyasal konularda son derece duyarlıydı ve hep öyle kaldı.

Kuşkusuz ki Kemal uzun yıllar devrimci-demokrat mücadele içinde yer alanlar grubundaydı; yani eski devrimcilerdendi. Ve bu türden devrimciler giderek azalıyor. İlerleyen yaşına karşın, o hiç sızlanmadı ve hiç yılmadı; mücadeleyi hep omuzladı, pratik faaliyetin içinde kendisini mutlu hissetti. Umarız ki onun devrimci mücadelede durduğu yer sonrakilere örnek olur ve umarız ki onun sorunlar karşısındaki kararlı ve onurlu duruşu geride kalanların da duruşu olmaya devam eder. Elbette ki,  bu olumlu özelliklerine negatif değer olarak giren sınırlılıkları, zaafları ve açmazları da vardı. Ama kimde bu hatalar yok ki?

Kemal yoldaş bir dava adamıydı. Ölünceye dek de hep böyle kaldı. Faşizme, gericiliğe ve dini gericiliğe karşı ve de emperyalizmin soygun ve yağma düzenine karşı yoldaşlarıyla birlikte verdiği mücadele asla unutulmayacak ve asla unutturulmayacaktır. Onun zamansız gidişi elbette ki geride boşluk yaratacaktır. Yoldaşımız yoldaşları tarafından hep sahiplenilecek ve hep taktir edilecektir. Onu özleyeceğiz, onun devrimci tutumu ve kararlılığını hep arayacağız.

Yoldaş Kemal;

Sana söz veriyoruz ki, uğrunda mücadele ettiğin davan senden sonra da sahiplenilecek ve yoldaşların; ezilen ve sömürülen insanlığın bu davasının, evrensel proletaryanın bu mücadelesinin her daim içinde olacaklar ve geride bıraktığın devrimci bayrağı yerlere düşürmeden herdaim yukarlarda tutacaklardır.

Gelecek aydınlıktır; yeter ki, onu çekip almasını bilelim. İşte Kemal yoldaş geleceği çekip almasını bilenlerdendi.

SENİ KALPLERİMİZE GÖMDÜK!

DEVRİMCİ ANISI HEP YAŞAYACAKTIR!

ATİF-TÜRKİYELİ İŞÇİLER DERNEĞİ BERLİN