Home , Haberler , Zapatistalı Kadınlar; “Dünya Kadınları Birbirinden Öğrenmeye Devam Ediyor”

Zapatistalı Kadınlar; “Dünya Kadınları Birbirinden Öğrenmeye Devam Ediyor”

 VİYANA |06.10.2021| 13 Eylül tarihinde Viyana’ya gelen 200 kişilik Zapatista grubu, Avurpa’nın çeşitli ülkelerine dağıldı. Hedefleri Avrupa’daki devrimci demokrat kurumlarla tanışmak ve mücadele yöntemleri üzerine fikir alış verişi yapmaktı. Bu hedef doğrultısunda Avrupa’nın birçok coğrafyasında olduğu gibi Viyana’da da çeşitli toplatı ve etkinlikler gerçekleştirildi.

Zapatistalarla örgütlenen çeşitli aktivitelerin bir parçası olarak, 5 Ekim günü saat 19:00’da Feminist Kadınların bulunduğu binada, Yeni Kadın’ın da bileşeni olduğu AKD, Zapatistalı kadınlar ve Anarşist kadınlarla bir araya gelindi. Toplantıda önce Zapatistalı kadınlara Rojava’daki kadınların ve Kürt kadınlarının mücadeleleri, akabinde Avrupa Kadın Dayanışması’nı var eden koşullar, kadına yönelik şiddete ve kadın katliamlarına karşı kadınları sokağa taşıma mücadelesi anlatıldı.

Zapatistalı kadınlara sıra geldiğinde, onlar da kendi ülkelerindeki genel mücadeleyi, kadınların durumunu ve örgütlenme mücadelelerini anlattılar. Son olarak Yeni Kadın’ın 1986 yılında kurulan ATİK’in bugüne nasıl geldiğini, hangi aşamalardan geçtiğini anlatan İspanyolca yazı okunarak Yeni Kadın tanıtıldı.

etkinliğin kapanış konuşmasında; “Kadın sorunu dünyanın her coğrafyasında aynı. Zapatistalı kızkardeşlerimizle birlikte geçirdiğimiz bu kısa zaman zarfında birbirimizden çok şey öğrendik. Bundan sonra birbirimize daha yakınız. Emperyalizme, kapitalizme ve patriarkaya karşı kadın mücadelesini daha güçlü bir inanç ve bilinçle vereceğimizden şüphemiz yok” dedi.