Anasayfa , Haberler , “MEM–Sazın Tellerine Asılı Kalanlar” Belgeseli Tohum Kültür Merkezi-Ulm’da Gösterildi

“MEM–Sazın Tellerine Asılı Kalanlar” Belgeseli Tohum Kültür Merkezi-Ulm’da Gösterildi

HABER MERKEZİ|12.10.2021| “MEM–Sazın tellerine asılı kalanlar” belgeseli gösterime girdi. Anadilinde inleyen ozanın hikayesi “MEM” belgeseli Ulm Tohum Kültür Merkezi’nde gösterildi. Gösterimden sonra, belgeselin yönetmeni Hasan Sağlam ile söyleşi gerçekleştirildi. Sağlam yaptığı “MEM” adlı “dil-inanç ve kültür” belgeseli, pandemi sonrası ilk kez, Tohum Kültür Merkezi (TKM) Ulm’da gösterildi. Belgesel filmin galası pandemi öncesi Stuttgart’ta yapılmış, araya korona koşulları gerince gösterimlere ara verilmiş, tüm randevular ileriye dönük olarak iptal edilmişti.

Yeni koşullarla birlikte, Avrupa’nın bir çok yerinde gösterilecek olan ve yönetmeni Hasan Sağlam’ın olduğu belgeselin kamera çekimleri Martin Donne, Süleyman Çivi ve Emrah Eryılmaz tarafından yapıldı.

Bleichstr. 1 Ulm adresinde bulunan TKM’de gerçekleştirilen programda yönetmen Hasan Sağlam ile film üzerine izleyiciler söyleşi olanağı da buldu. “Bu belgesel, acılarını besteleyen Mehmet Çapan’ın dil feryadır” diyen sanatçı Hasan Sağlam, konuşmasında ağırlıklı olarak asimilasyon, dil, kültür, sanat alanlarına değindi. Sanatçı, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Soruların çokluğu da etkinliğe ilginin yoğun göstergesiydi.

Yönetmen Hasan Sağlam’a facebook.com/saglamhasan62 adresinden, hasansağlam@gmail.com mailinden veya +49 176 63632124 nolu telefondan ulaşılabilir.