Anasayfa , Haberler , Ankara Katliamı’nın ikinci ayında katledilenler anıldı

Ankara Katliamı’nın ikinci ayında katledilenler anıldı

Ankara-Katliami-nin-ikinci-ayinda-katledilenler-anildi-Biz-bir-olur-bin-dogariz-

Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenler, katliamın ikinci ayında Ankara Garı önünde anıldı. Yaşamını yitirenlerin ailelerinin de katıldığı anmada aileler, iktidara ve katliamın sorumlularına “Bir gider bin geliriz. Barışın sesini kısamayacaklar. Geride kalanlar sesi daha gür, daha güçlü çıkacak” diye seslendi.

Ankara’da 10 Ekim’de yapılan Emek, Barış, Demokrasi Mitingi’ne yönelik bombalı saldırının üzerinden iki ay geçti. Geçen iki ayda katliamın gerçek failleri aydınlatılmazken, katliamda yaşamını yitirenler de unutulmuyor. İkinci ayda emek ve demokrasi güçlerinin çağrısıyla Ankara Garı önünde yapılan anmaya yaşamını yitirenlerin aileleri, yaralananlar, HDP ve CHP milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının olduğu ve “Katili tanıyoruz! unutturmayacağız” yazılı pankart açılan anma 10.04’te saygı duruşuyla başladı.

‘Barbarların buraya gelmesini sağladılar’ 

Saygı duruşunun ardından aileler konuşma yaptı. Dicle Deli’nin babası Faik Deli, yaşamını yitiren herkesin kendisi için bir Dicle olduğunu ifade etti. Katliamda hayatını kaybedenlerin tek bir amacı olduğunu dile getiren Deli, bu amacın onurlu bir yaşam ve toplum yaratmak olduğunu belirtti. Kızı Dicle’nin siyasal zihniyetin topluma karşı duyamadığı sorumluluğu hissettiği için orada olduğunu söyleyen Deli, “Bu ülkede insan hakları yok, insana verilen bir değer yok. Canlarımız da bir değer ortaya koyabilmek için buraya geldi. Egemenler bunu içine sindiremedi. Saltanatlarının son bulacağını bildiklerinden dolayı IŞİD barbarlarının buraya gelmesini sağladılar. O gün bir üst akıl bu alanı onlara açtı. Bombaların patlatılmasına izin verdiler. Bu alanın her noktasında olan güvenlik güçleri o gün yoktu. Bu bir amacın ürünüdür. Kızım bu topluma karşı çok fazla sorumluluk hissediyordu. Barışı getirmek istiyordu. Ama şunu unutmasınlar. Bu mücadele burada bitmeyecek, devam edecek. Onların bıraktığı yerden biz devam ettireceğiz. Bizi öldürerek, üzerimize bombalar yağdırarak bizi korkutacaklarını sanmasınlar. Sesimiz daha gür çıkacak” dedi.

‘Şahdamarımı kesitiniz. Ama kurutamadınız. Biz bir ölür bin doğarız’

Daha sonra konuşan Gökmen Dalmaç’ın ablası Gökçen Kara da kardeşinin barış istediği için orada olduğunu söyledi. Barış istedikçe bu istekten korkanların ölümler yağdırdığını kaydeden Kara, “Hiç kimse rahat yatağında ölmedi bu ülkede” dedi. Gökmen’in kendisine iki emanet bıraktığını belirten Kara “Biri çok sevdiği eşi, Firidevs; diğeri bizim için çok büyük bir mucize olan ve 7 ay sonra doğacak olan bebeğimiz. Şu koca dünyada tek bir kardeşim vardı. Şahdamarımı kesitiniz. Ama kurutamadınız. Biz bir ölür bin doğarız”  diye konuştu.

Özver Gökhan Arpaçay’ın ablası da Gökhan’ın kamu emekçisi olduğunu ve sanatla uğraştığını ifade etti. Barış yürüyüşüne gideceğini Gökhan’ın kendisiyle paylaştığını söyleyen abla, yetkililere seslenerek “Devlet gidenleri nasıl telafi edecek? Benim kardeşim gelecek mi? Ben bu yolda sonuna kadar barış diyeceğim” dedi. Konuşmalardan sonra yaşamını yitirenler için kırmızı karanfiller bırakıldı.