Anasayfa , Haberler , Ankara katliamı için anmalar gerçekleştirildi

Ankara katliamı için anmalar gerçekleştirildi

ankara

Ankara Katliamı’nın birinci ayında ‘Katliam’ı unutmadık, unutturmayacağız’ diyenler Türkiye’nin dört bir yanında sokağa çıktı. Hatay, Adana, Mersin, İzmir, Kocaeli, Edirne, Diyarbakır’da sokağa çıkanlar ‘Katili tanıyoruz! Unutmayacağız, unutturmayacağız’ dedi

 

10 Ekim’de Ankara katliamının üzerinde tam 1 ay geçti. Ankara şehitleri Ankara Garı önünde 10.04’te anıldı.

Anmaya HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Halkevi Genel Başkanı Oya Ersoy, DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği ile birlikte emek örgütleri katıldı.

“Emek, Barış ve Demokrasi Meydandır”
Anmada, patlamanın olduğu noktaya karanfil bırakılmasının ardından ortak bir basın açıklaması yapıldı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko tarafından yapılan açıklamada, “Ankara saldırısından sonra oylarımız arttı dediler. Kimin nemalandığı ortaya çıktıFail mi arıyorsunuz? Fail bellidir.” dedi.

Beko sözlerine şöyle devam etti; ”Bu meydanının adı bundan böyle “Emek, Barış ve Demokrasi Meydandır. 10 Ekim’de olduğu gibi bugün de Savaşa inat, barış hemen şimdi diyoruz “ dedi.

Ankara Katliamı’nın birinci ayında yitirilenleri anmak için Hatay Emek ve Demokrasi Güçleri Eğitimsen önünde toplandı. Eğitimsen önünden yürüyüşe başlayacak olan kitleye polis barikat kurdu. Kitle polis barikatını aşıp Köprübaşı’na geldiğin de ise polis basın açıklamasının yapılacağı yere kitleyi beşerli gruplar halinde aldı. Kitle polisin tüm baskılarına rağmen oturma eylemi gerçekleştirdi ve basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması “Ne pahasına olursa olsun, unutmayacağız affetmeyeceğiz” sözleriyle sona erdi.

 

İzmir

İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla İzmirliler Ankara Katliamının birinci ayında “Onlara sözümüz barış olacak” diyerek yan yana geldi. Alsancak Sevinç Pastanesi önünde toplanan İzmirliler Katliam’da hayatını kaybedenler için denize karanfiller bıraktı. Anma “Sandık aklamadı, defter kapanmadı, görülecek hesabımız var” diyerek sonlandırıldı.

izmir-10-kasım

Adana

Adana KESK, DİSK, TMMOB ve Adana Tabip Odası’nın çağrısıyla gerçekleştirilen basın açıklaması Adana İnönü Parkı’nda gerçekleştirildi. Açıklama “10 Ekim Barış şehitlerini unutmayacağız, yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz! 10 Ekim’de olduğu gibi bugün de ‘Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi’ diye haykırmaya devam edeceğiz” sözleriyle sona erdi.

adana-10-kasım

Mersin

Ankara katliamının birinci ayında Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Akdeniz Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi, ardından belediyenin konferans salonunda anma etkinliği düzenlendi.  Basın açıklamasının okunmasının ardından şehit Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tetik konuşma yaptı. Barış emek ve demokrasi için mücadele veren herkesi şehit aileleri adına davalarına sahip çıkmaya çağıran Tetik:  “Biz bu senaryoyu ilk kez görmüyoruz. Suruç’ta, Diyarbakır’da, Reyhanlı’da bir çok katliamlar gerçekleştirdiler. Bugüne kadar hiçbir diktatör ayakta kalmadı onların hiçbirinin isimleri anılmayacak. Ama biz katledilen şehitlerimiz her zaman anmaya devam edeceğiz. Onları unutmamak için yan yana durarak barış mücadelemizi onların anısına sürdüreceğiz” dedi.

mersin-10-kasım

Kocaeli

Ankara Katliamı’nın birinci ayında Kocaeli’nde KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla İnsan Hakları Parkı’nda bir araya gelindi. 10 Ekim’de hayatını kaybedenler anıldıktan sonra basın açıklaması yapıldı. Açıklama “Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz” sözleriyle bitirildi.

kocaeli-10-kasım

Diyarbakır

Evrensel’in haberine göre, DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda kişi AZC Plaza önünde toplandı. Anmaya katılanlar mumlar yakıp, Kürtçe ve Türkçe “Barış şehitleri ölümsüzdür” sloganı attı.

diyarbakır-10-kasım

Edirne

Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu çağrısıyla bir araya gelen kitle Saraçlar Caddesi’nde bir araya geldi. Katliam’da hayatını kaybedenler anıldıktan sonra yapılan basın açıklamasında “Savaşa inat, barış hemen şimdi” sloganları atıldı.

edirne-10-kasım