Home , Dünya , Türk Ordusunun saldırılarına Tel Abyad ve Kobanê’den uyarı

Türk Ordusunun saldırılarına Tel Abyad ve Kobanê’den uyarı

ypg-ypj-gucleri-tel-abyad-300x175AKP’nin 1 Kasım seçimlerinden önce uyguladığı savaş konsepti kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki Rojava bölgesine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. YPG Basın Merkezi, Tel Abyad’dan (Girê Spî) Fırat Nehri kıyısına kadarki sınır hattında YPG/YPJ mevzilerine yönelik ağır silahlarla gerçekleştirilen saldırılarla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada 24 Ekim’de başlayan saldırıların 27 Ekim’de de devam ettiği, saat 11.00 sularında Tel Abyad’daki mevzilerin hedef alındığını belirtti. Saldırıların akşam saatlerinde de ağır silahlar ve zırhlı araçlarla sürdüğünü kaydeden YPG Komutanlığı, “Bu saldırının ardından saat 19.30 sularında kent merkezi ve batı kırsalı sınır hattında yeniden harekete geçmiş ve güçlerimizin mevzilerini A-4 ve MG-3 silahlarıyla rastgele taramıştır” dedi.

Uluslararası güçlere çağrı

TSK eliyle yapılan saldırılara Tel Abyad ve Kobanê yönetimlerinden de tepki geldi. Tel Abyad Yürütme Meclisi Eş Başkanı Mensûr Selûm, “Çetelerin Tel Abyad’da aldıkları yenilgi gibi Erdoğan da seçimlerde yenilecektir. Bunu bildiği için adeta bir intikam harekatı yürütmektedir” dedi.

Kentin çetelerden temizlenmesi ve yakın zamanda özerkliğin ilan edilmesinin Türkiye’yi rahatsız ettiğini ifade eden Selûm, uluslararası güçleri Türkiye’nin saldırılarına karşı harekete geçmeye davet etti.

Kobanê’den ‘kendimizi savunuruz’ uyarısı

Kobanê Kantonu Savunma Konseyi Başkanı İsmet Şêx Hesen ise Davutoğlu’nun “Fırat’ı geçmeye çalışan iki botu vurduk” açıklamasını yalanladı. Sınır hattı boyunca savunma amaçlı tedbirler aldıklarını kaydeden Hesen, şu ana kadar taciz ateşlerinde Kobanêli köylülerin yaralandığını aktardı ve şöyle dedi

Herkes bilmelidir ki saldırıya karşı kendimizi, halkımızı savunacak gücümüz var ve savunuruz. Başkasının toprağında kırmızı çizgi çekmeye kalkmasınlar. Kendi ülkelerinde kırmızı çizgi çeksinler.

‘Hem IŞİD’den hem Türkiye’den koruyoruz’

Kobanê Kantonu Dışişleri Konseyi Başkanı Îbrahîm Kurdo da Türkiye’nin Tel Abyad’da provokasyon peşinde olduğunu söyledi ve şunları belirtti:

Üstelik YPG/YPJ ile Burkan El-Fırat topraklarımızı DAİŞ çetelerinden korurken, aynı zaman Türkiye sınırını da korumaktadırlar. Fakat Türkiye bu gerçeği görmediği gibi sivil yurttaşlarımıza saldırmaktadır. Çok açık söylüyorum hiçbir şekilde böylesi saldırıları kabul etmiyoruz.

Sendika.Org, ANHA