Anasayfa , Haberler , Stuttgart’ta İçişleri Bakanlığının Konferansı Protesto Edildi

Stuttgart’ta İçişleri Bakanlığının Konferansı Protesto Edildi

STUTTGART|04.12.2021| Almanya’nın Stuttgart şehrinde 03 Aralık Cuma günü Almanya İçişleri Bakanlığının gerçekleştirmiş olduğu konferans protesto edildi. Çeşitli antifaşist grupların çağrısı üzerine, yüzlerce insan konferansta verilen yeni kontrol mekanizmalarına karşı çıktı.

Stuttgart Eckensee’de başlayan miting, İçişleri Bakanlığının böylesi buluşmalar ile gözetleme ve kontrol önlemlerini meşrulaştırdığını vurgulayan bir konuşma ile başladı. Yürüyüş boyunca farklı antifaşist gruplar tarafından yapılan konuşmalarda artan ırkçılığa, mülteci ve göçmenlerin sınırdışı edilmesine, insanların yeni teknolojilerle gittikçe daha da gözetlenmesine ve sürekli genişletilen polis yasalar ile göçmen ve mültecilere yönelik saldırıların arttığına dikkat çekildi. Buna karşı mücadele edenlerin de burjuva mahkemeleri üzerinden kriminalize edildiği söylendi.

 Canlı ve mücadeleci geçen eylemde ‘İçişleri Bakanlığının Konferansına Hayır’, ‘say it loud, say it clear, refugees are welcome here’ (yüksek sesle söyle, açıkça söyle, mülteciler burada hoş karşılanır) ve ‘Yaşasın enternasyonal dayanışma’ gibi sloganlar atıldı. Türk konsolosluğunun önünden geçen ve polis sendikasına doğru yürüyen eyleme polis engel olmaya çalıştı. Antifaşist içeriklere sahip olan pankartların eylemde var olmasına karşı çıkan polis, eylemcileri ortalama 15 dakika bekletip eylemi dağıtmak ile tehdit etti. Polisin geri çekilmesini talep eden eylemcilerin kararlı duruşu ile eylem devam etti. Yürüyüş sloganlar ile sona erdi.