Home , Haberler , Amed halkı Davutoğlu’nu protesto etti

Amed halkı Davutoğlu’nu protesto etti

Unbenvvjhgfhgkhjgkannt

On bin polis ve tanklarla Sur ilçesine gelen Davutoğlu, halk tarafından lanetlendi. Çocuklarını yitiren aileler de Davutoğlu’na „katil“ diye seslendi.

Türk Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümeti ve Saray’ın talimatıyla yüzlerce kişinin katledildiği Amed’in Sur ilçesine geldi. „Acele kamulaştırma“ adı altında işgal planının yapıldığı ilçede namaz kılan Davutoğlu, burada az sayıdaki AKP’li ile kucaklaşırken poz verdi. İlçeye on bin polis takviyesinin yapıldığı öğrenilirken, Davutoğlu’na halk yerine tanklar ve polisler eşlik etti.

İlçe esnafı katliamlardan sorumlu Davutoğlu’nu kepenk kapatarak, halk da „hangi yüzle geldin“ diye sorarak protesto etti.

CADDELERDE POLİS DIŞINDA KİMSE YOK

Polisler, Gazi Caddesi ve Ulu Camii etrafında geniş barikatlar kurarken, tüm yüksek binalara keskin nişancılar konumlandırıldı.

Caddelerde polisler dışında kimse bulunmazken, camiye ise sadece önceden isimleri bir listeye yazılanlar alındı.

Davutoğlu’nu soykırımcı saldırılarda yitiren aileler de protesto etti.

Çocukları katledilen Muzaffer Çukur, Cahit Morgül, Deniz Tekin ve Murat Girçek, „Sivilleri katleden Davutoğlu’nu Sur’da görmek istemiyoruz“ dedi.

‚KATİL, DİKTATÖR BOZUNTUSU!‘

Aileler, „Bir katil ve diktatör bozuntusunun arkasından namaz kılmayız. Evimizi yıktılar, çocuklarımızı katlettiler. Kendini bilen Kürt halkı, Ulu Camii’ne gidip onun arkasından namaz kılamaz“ açıklamasında bulundu. (ANF)