Home , APP , ADGB: Afganistan´ı Taliban Zulmüne Terkedenler, Türkiye’nin Şengal’e Saldırılarına Sessiz Kalıyorlar

ADGB: Afganistan´ı Taliban Zulmüne Terkedenler, Türkiye’nin Şengal’e Saldırılarına Sessiz Kalıyorlar

 

AFGANİSTAN’I TALİABAN ZULMÜNE TERKEDENLER, TÜRKİYE’NİN ŞENGAL’E SALDIRILARAINA SESSİZ KALIYORLAR

Bütün dünya günlerdir insanlık düşmanı Taliban güçlerinin Afganistan’ı ele geçirişini konuşuyor ve bu durumun esas yaratıcısı olan emperyalist devletlerin timsah gözyaşlarını izliyor. Dünya canını kurtarmak için ABD uçağına tutunan Afganların uçaktan düşüşlerine üzülürken, Türk uçaklarının Şengal’e attıkları bombalara seyirci kalıyor!

Taliban’ın Ortadoğu şubesi olan IŞİD’e karşı direnen ve yaşam alanlarını koruyan Êzidîler, NATO güçlerinin desteğini alan Türkiye tarafından bombalanıyor, katlediliyor.

Êzidîler tarihte 73 kez katliama uğramış Ortadoğu’nun en barışçıl halkıdır. Daha önce IŞİD’in hedef aldığı Şengal ve Êzidî yerleşimlerinden binlerce kadın, çocuk kaçırıldı, tecavüze uğradı, köle pazarlarında satıldı, katledildi. Bu katliamlara karşı direniş kararı alan Êzidîler kendi öz savunma birliklerini kurdu ve IŞİD’i topraklarından def etti.

Şimdi de Türk Devleti Êzidîlere 74. Katliamı dayatıyor. Esas olarak Kürt halkının kazanımlarını hedef alan Türkiye, Irak devletinin, Kürdistan Federe Bölge Yönetiminin ve NATO güçlerinin desteği aylardır bütün Güney Kürdistanı TSK uçaklarıyla bombalıyor. ABD ve NATO tarafından “uçuşa yasak bölge” olarak tanımalanan 36. Paralelin üstü, yani Güney Kürdistan, Türk Uçaklarının eğitim ve katliam sahasına dünmüş durumda.

Irak Başbakanı Kazimi’nin Şengal’e gideceği gün başlatılan hava saldırılarında Şengal Halkının Direniş güçlerinin yanı sıra sivillerin yerleşim alanları ve hastaneler de hedef alındı. Bu saldırılarda pek çok insan hayatını yitirdi, yaralandı.

Taliban mezalimine karşı haklı bir kaygı duyan bütün dünya halklarını IŞİD gaddarlığına direnen, yaşam alanlarını bu karanlığa teslim etmeyen Êzidîlere sahip çıkmaya, Türk devletinin işgalci, katliamcı saldırılarına karşı durmaya ve buna göz yuman emperyalist, işbirlikçi yönetimlere tavır almaya çağırıyoruz.

Avrupa Demokratik Güç Birliği – ADGB

19.08.2021