Home , Haberler , Silvan’da Devlet Terörü !
Silvan'da Devlet Terörü !
Silvan'da Devlet Terörü

Silvan’da Devlet Terörü !

Silvan'da Devlet Terörü !

Silvan’da Devlet Terörü

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan’da ölü sayısı 4’e çıktı

Saldırıların şiddetlendiği Silvan’da Müslüm Tayar ve Sertip Polat’tan sonra 24 yaşındaki Engin Gezici de özel harekat timleri tarafından öldürüldü. Yaralı yeğeni Gezici’nin yanına gelen hala İsmet Gezici de keskin nişancılar tarafından vurularak yaralandı. İsmet Gezici kaldırıldığı hastanede kurtulamayarak yaşamını yitirdi.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, Tekel Mahallesi’nde saldırılarını yoğunlaştıran polis, caddede karşıdan karşıya geçen 24 yaşındaki 3 çocuk babası Engin Gezici adlı yurttaşı vurdu. Yeğeni Gezici’nin vurulduğunu öğrenen ve olay yerine giden halası İsmet Gezici(55) de keskin nişancıların hedefi oldu. Hala Gezici, karnından vurularak yaralandı. Hastaneye yaralı olarak kaldırılan Gezici kurtarılamadı.

Katledilen Engin Gezici ve halası İsmet Gezici’yi olay yerinden almak isteyen yurttaşların üzerine de özel harekat timleri ateş açtı. Polisin saldırısına rağmen yurttaşlar, yaralı hala Gezici’yi alarak, Silvan Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Hala İsmet Gezici burada yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı Gezici burada ameliyata alındı. Saldırı anında yaşamını yitiren Engin Gezici’nin cenazesinin ise yoğun saldırılar nedeniyle olay yerinden hâlâ alınamadığı kaydedildi.

Yolda aşırı kan kaybı yaşayan Gezici’nin karnına isabet eden kurşunlardan dolayı iç organları hasar gördü. Ameliyata alınan Gezici, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gezici’nin cenazesi otopsi için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan Azizoğlu Caddesi üzerinde 2 özel harekat timinin de yaralandığı belirtilirken, yaralıların Silvan Devlet Hastanesi’nden gelen iki ambulansla Diyarbakır’a sevk edildiği bilgisi aktarıldı.