Home , Avrupa , Almanya’nın NRW Eyaletinde Çocuk İstismarı Davası

Almanya’nın NRW Eyaletinde Çocuk İstismarı Davası

HABER MERKEZİ|30.05.2022| Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinde yürütülen soruşturmada, onlarca çocuğun istismar etiği ve elindeki görüntüleri başkalarıyla da paylaştığı iddia edilen bir kişi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü, Wermelskirchen kentinde yaşayan 44 yaşındaki baş zanlının, en küçüğü 1 aylık bir bebek olan 12 çocuğu istismar ettiğini açıkladı. Şüphelinin internette kendini çocuk bakıcısı olarak tanıtarak ilan verdiği ve kurbanlarına bu yolla yaklaştığı belirtildi.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında hakkında soruşturma açılan şahsın Aralık ayında tutuklandığı ve yetkililerin şüpheliye ait çok sayıda harici diske el koyduğu belirtildi. Söz konusu harici disklerde toplam 32 terabaytlık veri bulunduğu ve işlenen suça kanıt teşkil edecek olan görüntülerin hala tamamının izlenemediği belirtildi. Yetkililer tüm verilerin çözümlenmesinin ardından kurbanların sayısının artabileceğine dikkat çekiyor.

Suçlamaları genel hatlarıyla kabul eden şüphelinin elinde başka şüphelilerin de varlığına işaret eden bazı listelerin bulunduğu, soruşturmanın kapsamının da bu yönde genişletildiği belirtildi. Diğer şüphelilerin birbirleri ile bağlantılarının bulunmadığı, ancak baş şüphelinin bu kişilerle doğrudan iletişimde olduğu kaydedildi. Köln Başsavcılığı, bu kişilerle şüphelinin “tahayyül edilemez derecede vahşet içeren” fotoğraf ve videolar paylaştığını ifade etti.

Geçen Cuma günü Kuzey Ren-Vestfalya’da 14 eyaletten 70’den fazla şüpheliye yönelik olarak yürütülen soruşturma kamuoyuna yansımış ve şüphelilerin çocuk pornografisi bulundurduğu ve bu materyalleri birbirleri ile de paylaştıkları belirlenmişti. Bazı şüphelilerin de çocuklara tecavüz ettiği açıklanmıştı.