Home , Haberler , HRANT’IN ARKADAŞLARI Hrant Dink Davası İçin Adliye Önünde

HRANT’IN ARKADAŞLARI Hrant Dink Davası İçin Adliye Önünde

490-669İSTANBUL | 06-01-2014 | Hrant’ın Arkadaşları yarın görülecek dördüncü duruşma öncesinde saat 10.00’da Çağlayan’da adliye önünde olacak. „‚Vur‘ diyenler yargılansın“ diyecek.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink‚in öldürülmesine ilişkin yeniden görülen davanın üçüncü duruşması yarın Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nde 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Hrant’ın Arkadaşları yarın yine duruşma öncesinde saat 10.00’da adliye önünde buluşarak adalet isteyecek.

Yarınki duruşma için çağrı yapan Hrant’ın Arkadaşları yolsuzluk operasyonunun ardından eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in istifasına da değindi.

“Hrant Dink cinayetine ‘ihmal’i çok aşan şekilde katkısı olan ve yargılanmaları istenen kamu kamu görevlilerinden İçişleri Bakanı Muammer Güler istifa etmek zorunda kaldı. Çünkü oğlu tutuklanmıştı.

“Emniyet’te Teftiş Kurul Başkanlığı yapan Ramazan Akyürek ise yüzlerce polis şefiyle birlikte görevden alındı. Çünkü ‘öbür taraf’ta kalmıştı.

“Bu yolsuzluk soruşturması olmasa ikisi de yerlerinde kalacak, görevlerine devam edecekti.

“Yaşananlar bir Ermeni’nin öldürülmesine bulaşmanın devlette kimsenin başına bela açmadığını, tam tersine terfi yolu açtığını bize bir kez daha gösterdi. Yani, bu ülkedeki asıl ittifak aslında dağılmadı.

“7 Ocak’ta yine Çağlayan’da olacağız. ‘Vur’ diyenler yargılansın diyeceğiz.” (EA)