Anasayfa , Haberler , Almanya’da Aşı Karşıtlarının Suikast Planı

Almanya’da Aşı Karşıtlarının Suikast Planı

HABER MERKEZİ| 15.12.2021| Almanya’da aşı karşıtlarının Saksonya eyaletinin başbakanı Michael Kretschmer’i öldürme planının engellendiği duyuruldu. Polisten yapılan açıklamada, şüpheli sosyal medya yazışmaları nedeniyle Dresden kentinde bir dizi noktaya baskın düzenlendiği ve bu baskınlarda suikast şüphesinin doğrulandığı belirtildi.

Dresden, Almanya’da aşı karşıtlarının giderek şiddet içeren protestolarına sahne olan kentlerinin başında geliyor. Saksonya da, ülkede hem Covid-19’a karşı aşılanma oranlarının en düşük, hem de vaka sayılarının en yüksek olduğu eyalet.

Alman polisiyse, kendilerine ‘Dresden Offlinevernetzung’ (Dresden çevrimdışı ağı) adını veren bir grubun üyelerinin Telegram’daki yazışmalarında eyalet başbakanı Michael Kretschmer’i öldürme planına dair imalarda bulunduğunu açıkladı. Buna göre, grubun yazışmalarında ellerinde silah ve ok olduğuna dair mesajlar da yer aldı. Polis, Dresden’de bazı noktalarda yapılan aramalarda ‘ilk şüphenin doğrulandığını’ duyurdu.

Covid vakası sayılarının yeniden artışa geçtiği Almanya’da, aşı yaptırmayanlara karşı getirilen yeni kısıtlamalara ve aşıyı bazı gruplar için zorunlu hale getirme planlarına karşı gösterilere son dönemde giderek daha fazla şiddet karışıyor; ülkede doktorlara, siyasetçilere ve gazetecilere yönelik saldırıların arttığı belirtiliyor.

Alman devlet televizyonu ARD’de dün yayımlanan bir habere göre, bir düzineden fazla siyasetçi, medya kuruluşu ve kamu kurumuna içinde bir parça et bulunan ve önlemlere karşı ‘kanlı direniş’ tehdidi yer alan mektuplar gönderildi.

Eylül ayında Saksonya’da bir aşılama merkezi kundaklanmış, geçtiğimiz ay da Saksonya eyaletinin içişleri bakanının önünde ellerinde meşaleler bulunan bir grup protestocu toplanmıştı.

Telegram’daki yazışmalar ise ZDF kanalının geçtiğimiz hafta yayımlanan haberiyle gündeme gelmişti. Haberde, söz konusu yazışmalarda Saksonya eyalet temsilcilerinin öldürülmesinin konuşulduğuna dikkat çekilmişti.