Home , Haberler , "İşçi-Köylü senin sesindir! Sesimize ses kat!"

"İşçi-Köylü senin sesindir! Sesimize ses kat!"

İSTANBUL | 05 – 01 – 2010  | İşçi Köylü gazetesi okurları “İşçi Köylü Gazetesi’yle dayanışma etkinliği” düzenledi. İstanbul genelinde İşçi-köylü okurlarının iki aydır yürüttüğü kampanya dün yapılan bir etkinlikle sonlandırıldı.

3 Ocak Pazar akşamı Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gece, saygı duruşunun ardından kısa bir söyleşiyle devam etti. Söyleşiye Günlük Gazetesi’nden Salih Sezgin, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu sözcüsü Necati Abay ve İşçi-köylü gazetesinden Toğay Okay katıldı. Söyleşide devrimci, demokrat, yurtsever basın üzerindeki baskılardan ve yayınların kitlelerle buluşmadaki öneminden bahsedildi.

Gecede sahnede “İşçi-Köylü senin sesin, Sesimize ses kat!” yazılı pankart asılırken, Kültür Merkezinin duvarlarında da  “Devrimci Basın susturulamaz!”, „Suzan Zengin’e özgürlük“ dövizleri asıldı.

Konuşmaların ardından İzmir’den gelen Grup Dede Sultan, ezgileri ile geceye renk katarken, “Böyledir bizim sevdamız” türküsü ile dayanışma ile büyüyen coçkuyu selamladı.

Dede Sultan’ın seslendirdiği Zazaca, Kürtçe ve Türkçe türkülerle kitle halaya durdu. Müzik dinletisinin ardından “İşçi-Köylü senin sesin!’ Sesimize ses kat” şiarı ile kampanyayı yürüten Anadolu ve Avrupa Yakası İşçi-Köylü okurları adına bir mesaj okundu.

Mesajlardan sonra sinevizyon gösterimine geçildi.

70’li yıllardan bugüne yayımlanan gazete ve dergilere dönük baskıların ve bunlara karşı gösterilen direnişlerin işlendiği sinevizyon gösterimi ilgi çekti. Gösterim boyunca alkış ve sloganlar hiç durmadı

Sinevizyon sonrası kitle, Mezopotamya Kültür Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Koma Çiya’nın söylediği Kürtçe ve Türkçe ezgiler eşliğinde coşkulu bir şekilde halaya durdu.

Koma Çiya’nın ardından Yeni Demokrat Kadın faaliyetçileri tarafından tiyatro gösterimi yapıldı.

Gecede ATİK, ATİK-YDG, Yeni Kadın, Devrimci Demokrasi Gazetesi, Kartal Kaldıraç okurları;  Gebze, Çukurova,  Bursa-Gemlik İşçi-Köylü okurları, Bakırköy Hapishanesinden tutsak Partizanlar ve tutuklu Kartal Büro çalışanı Suzan Zengin’in etkinliğe gönderdiği mesajları okundu.

Gece İsyan ateşi müzik grubunun seslendirdiği ezgiler eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

Kaynak: Halkın Günlüğü