Home , Avrupa , „Kalay ailesinin acısı acımızdır“

„Kalay ailesinin acısı acımızdır“

Bir anne bir oğul…
Sevdaları geride kalan
Eşleri, ailesi, dostları geride kalan Sevinç’leri, hüzünleri geriye kalan
Mutlulukları çocukları geride kalan
… bir de yürek sızısı

Kalay ailesinden Anne Zeliha Kalay ve oğul Abidin Kalay, 4 Temmuz tarihinde Almanya’ya geri dönüş yaparken, Kayseri’de yaşanan bir trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Köln Partizan: „Anne Zeliha Kalay yaşamdaki duruşu ve kişiliğiyle herkesin sevdiği ve tanıdığı bir kişilik olarak hatırlanmaya devam edilecek. Abidin Kalay ise yaşamındaki zorluklara rağmen insanca duruşu bize kendini yoldaş etmeye devam edecektir.“

Uzun bürokratik işlemler ve yaralıların tedavisinin ardından, Zeliha ve Abidin Kalay, 22 Ağustos günü yapılan cenaze töreniyle birlikte Köln, Nordfriedhof’ta toprağa verildi. Sabah saatlerinde başlayan cenaze töreninde Kalay ailesinin sevdiği türküler söylenirken, başta Abidin Kalay’ın abisi Hıdır Kalay ve çocukları olmak üzere hüzün, sevgi ve özlem dolu konuşmalar yapıldı. Yıllardır insan onuruna yakışır bir şekilde demokrasi mücadelesi içinde yer alan ailenin dostları, Abidin Kalay’ın çalıştığı Ford fabrikası işçileri, sendikacılar ve devrimci, demokratik kurum üyeleri de yoğun bir şekilde törene katılarak Kalay ailesini yalnız bırakmadı.

Ayrıca Abidin Kalay’ın çalıştığı Ford farikasında işyeri ve işçi temsilciliğinin öncülüğünde, engelli çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanması için bir maddi yardım kampanyası başlatıldığı da duyuruldu.