Anasayfa , Avrupa , Alman ırkçı terör örgütü NSU tarafından katledilen Süleyman Taşköprü, Hamburg’da anıldı…

Alman ırkçı terör örgütü NSU tarafından katledilen Süleyman Taşköprü, Hamburg’da anıldı…

NSU kurbanı Süleyman Taşköprü, Hamburg'da anıldı…

Irkçılık karşıtı örgütler tarafından organize edilen anma mitingine Süleyman Taşköprü’nün kardeşi Osman Taşköprü de katıldı. Altona’nın merkezindeki Spritzenplatz Meydanında sağanak yağmur altında yapılan mitinge 23 Kasım 1992’deki Mölln’de neonazilerin kundakladığı evde ablası, babaannesi ve kuzenini kaybeden, kendisi ise ağır yaralı kurtulan İbrahim Arslan da konuştu.

“Tepkimizi göstermeliyiz”

İbrahim Arslan aynı NSU cinayetlerinde olduğu gibi Mölln saldırısı sonrası polis ve devletin aileyi suçlayıp zan altında bıraktığını söyleyerek, “Kundaklamayı neonazilerin yaptığı ortaya çıkana kadar mağdur edildik. Almanya’da ciddi boyutta ırkçılık var. Biz ırkçılık kurban ve mağdurları el ele vererek tepkimizi göstermeliyiz” dedi.

Gürsel Yıldırım  ise konuşmasında; NSU’nun işlediği en az 10 cinayetin yeterli şekilde araştırılmadığını, tam tersine üzerinin örtüldüğü ve polis ajanlarının rolünün açıklığa kavuşturulmadığını kaydetti. Münih’te devam eden NSU terör örgütü üyesi Beate Zschäpe’nin yargılanmasından da hiç bir elle tutulur sonuç çıkmadığını söyleyen Yıldırım, “İnsanlar NSU terör örgütünün devlet bağlantısının ve arka plandaki destekçilerinin ortaya çıkarılmasını bekliyor” dedi.