Home , APP , YENİ KADIN; Bern’de Emeklilik Yasasını Protesto Ediyoruz!

YENİ KADIN; Bern’de Emeklilik Yasasını Protesto Ediyoruz!

 

18 Eylül’de Bern’de Emeklilik Yasasını Protesto Ediyoruz!

Önce kadınların emeklilik yaşını 65’e çıkartma girişiminde bulunuldu. Daha sonra genel emeklilik yaşının 67’ye çıkartılması istendi. Öncelikle zaten zor şartlarda yaşan mücadelesi vermek durumunda olan kadınların emeklilik yaşının yükseltilmesine, genelde de sosyal hak gaspı olan emeklilik yaşının 67’ye çekilmek istenmesine (AVS – emeklilik veya yaşlılık sigortası- 21’e) karşı 18 Eylül 2021′ de İsviçre’nin Bern şehrinde protesto eylemi yapılacaktır.

‚Reform‘ paketinde maaş durumuna göre artış göstermeyen, anti- sosyal bir vergi olan KDV de de artış öngörüyor. Bu durum, öngörülen reform paketinden küçük ve orta gelirlilerin daha fazla etkileneceğini göstermektedir.

YENİ KADIN olarak, ‚reform‘ paketine karşı 18 Eylül’de gerçekleştirilecek olan bu ilk eyleme; başta kadınlar olmak üzere, İsviçre’deki tüm duyarlı kamuoyunu katılmaya çağırıyoruz. İşçi ve emekçilerin yıllarca verdiği zorlu mücadelelerle elde ettiği hakların sürekli budanmasına, kadınların hergün biraz daha yoksullaştırılarak patriarkal zihniyetlere daha fazla bağımlı kılınmasına ve “mezarda emeklilik” anlamına gelen emeklilik reform paketine  karşı sesimizi yükseltmek, itirazlarımızı haykırmak ve haklarımıza sahip çıkmak için 18 Eylül’de, saat 13:30’da BERN SCHÜTTZENMATTE’DE BULUŞALIM!