Home , Avrupa , Alman Devletinin Kürt Bayrakları Korkusu (Görüntülü)

Alman Devletinin Kürt Bayrakları Korkusu (Görüntülü)

BERLİN |18.06.2017| Almanya İçişleri Bakanlığı’nın 2 Mart 2017 günü eyalet yönetimlerine gönderdiği genelgeyle YPG, PYD ve YPJ bayraklarının yasaklanmasını protesto etmek amacıyla bugün başkent Berlin’de gerçekleştirilen kitlesel eyleme polis saldırdı.

İçişleri Bakanlığı, 1993 yılından itibaren Almanya’da yürürlükte olan PKK yasağının “güncellenmesi” olarak da ele alınan genelgeyle, aralarında PYD, YPG, YPJ, PJAK, YXK ve NAV-DEM’in de bulunduğu çok sayıda Kürt parti ve kuruluşun bayrak ve flamalarının yasaklanmasını talep etmişti.

Tiergarten Belediye binası önünde toplanan kitle, polisin yoğun provakasyonuyla karşı karşıya kaldı. PYD, YPG, YPJ, PJAK bayraklarını toplamaya çalışan Alman polisine karşı kitle sloganlarla direnişe geçti. Buna karşı polis kitleye gaz ve coplarla saldırdı.

Alman polisinin orantısız saldırısı sonucu bir ağır olmak üzere 5 kişi yaralandı. Yaşanan saldırıdan sonra 7 eylemcinin gözaltına alındığı açıklandı. Polisin saldırgan tavrını ve gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyen kitle cadde üzerinde oturma etlemi gerçekleştirildi. Yoğun bir polis ablukasıyla devam eden eylem akşam saatlerinde sonlandırıldı.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=ZURCDvTLHwk

Görüntü Kaynağı: ANF