Home , Haberler , İbrahim Kaypakkaya'yı Sevmek Suçmuş!

İbrahim Kaypakkaya'yı Sevmek Suçmuş!

DERSİM | 03 – 02 – 2010 | Tunceli Cumhuriyet Savcılığı, mitinge katılan sanatçılardan Mehmet Özcan ve Pınar sağ hakkında soruşturma açtı. Soruşturma gerekçesi ise “İbrahim Kaypakkaya’yı sevmek”. 29 Mart Yerel seçimlerinde Dersim Demokratik Halk Dayanışması tarafından düzenlenen Bağımsız aday Murat Kur’a destek mitingine katılan sanatçılara soruşturma açıldı.

Tunceli Cumhuriyet Savcılığı, mitinge katılan sanatçılardan Mehmet Özcan ve Pınar sağ hakkında soruşturma açtı. Soruşturma gerekçesi ise “İbrahim Kaypakkaya’yı sevmek”.

Mitingte Mehmet Özcan ve Pınar Sağ’in İbrahim Kaypakkaya ile ilgili söyledikleri sözler nedeniyle soruşturma açıldı. Tunceli Cumhuriyet Savcılığı’na göre , “Kaypakkaya’yı seviyorum” demek suçmuş!

Savcılığın soruşturma tutanağında şu ifadelere yer verildi:

“ 29.03.2009 tarihli mahalli idareler genel seçimi öncesinde Tunceli Belediyesi bağımsız başkan adayı Murat Kur tarafından düzenlenen açık hava toplantısına katılan  şüphelilerden Mehmet Özcan’ın ‘seni sevmek suçluyu övmek… Kaypakkaya seni seviyorum seni seviyorum bir suçlu da benim seni seviyorum’ şeklinde konuşma yaptığı, diğer şüpheli Pınar Sağ’ında, ‘…faşist iktidara karşı her zaman dik durmuş Kaypakkaya’ya yoldaşlara…’ ‘..Aslanlar gibi  kurban olduğum 73’ten bu yana ser verip sır vermeyen bu geleneği asilce yaşatan  Kaypakkaya’ya  yakışır şekilde durmak…’ şeklinde konuşma yaptığı bu şekilde terör örgütü kurucusu ve yönetici İbrahim Kaypakkaya’yı övdükleri;..

Yukardaki sözler Tunceli Cumhriyet Savcılığına suçmuş! (Dersim News)