Anasayfa , Avrupa , Viyana’da Dersim ile Dayanışma Eylemine Faşist Saldırı!

Viyana’da Dersim ile Dayanışma Eylemine Faşist Saldırı!

VİYANA |2808.2017|  Viyana Yeni Kadın ile Viyana Demokratik Kadın hareketi’nin çağrısı ile Dersim’de devletin yaptığı doğa katliamı ve orman yangınlarını kınamak ve Dersim ile dayanışmak için iki günlük bir eylem planı hazırladılar.

Bu eylemlerin birincisi, 18 Ağustos Cuma günü, Viyana’nın 16. bölgesinde göçmenlerin (özelliklede Türkiyeli) yoğun olduğu (Brunnenmarkt) Pazar alanında yapıldı. Katılımın çok yoğun olmadığı ancak, kitlenin ilgi gösterdiği etkinlik, Almanca ve Türkçe bildirilerin okunanması ve konuşmaların ardından eylem sonlandırıldı.                                                                                                                                                                                  Bu eylemlerin ikincisi ise, (Bugün) 19 Ağustos Cumartesi günü Viyana’nın 10.bölgesi ve Türkiyelilerin çok yoğun yaşadığı Reumenplatz’ta gerçekleştirildi. Saat 12:30 gibi başlayan eylem Almanca türkçe ok

unan bildiriler ve konuşmalarden sonra, Stand çevresinde bie hareketlilik gözlemlendi. Okunan bildirilerin faşist AKP hükümetini ve T.C.yi hedef almasından kaynaklı eylem Türkiyeli ırkçı ve faşistlerin saldırısına uğradı.

Stand çevresinde biriken bir gurup türk ırkçısı ve faşistler, telefonla birbirilerini arayarak (‘’burada Türk düşmanlığı yapılıyor’’ ‘’ülkemizin anti propagandasını yapıyorlar’) diye bir anda ciddi bir kalabalık oluştu. Karşılıklı tartışmalar ve iteklemelerden sonra olay yerine Polis araçlarının intikal etmesi sonucu, oluşabilecek çok büyük bir olay küçük tartışma ve itişmelerle devam eten eylem, Faşizme karşı omuz omuza vb sloganların atılması ile eylem son buldu.