Anasayfa , Haberler , Lahey’de Tutsaklarla Dayanışma Eylemi

Lahey’de Tutsaklarla Dayanışma Eylemi

LAHEY | 7.1.2022 | Radikal Dayanışma, OPCW binasında gerçekleştirilen eylemde gözaltına alınanlardan 4 kişinin tutukluluğunun sürmesine karşı eylem gerçekleştirdi. Lahey şehrinde düzenlenen eylem miting ile başladı. Daha yaşanılır bir dünya için canını feda edenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra, çeşitli kurumlarım temsilcileri tarafından konuşmalar yapıldı.

Konuşmaların ardından Içişleri Bakanlığına doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyunca “Avrupa ve NATO finanse ediyor, Türkiye bombalıyor”, “Tüm politik tutsaklara özgürlük”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma”, “Jin Jiyan Azadî” sloganları atıldı. Enternasyonallerin örgütlediği yürüyüşte polisin ara ara provokasyon girişimleri de yaşandı. “PKK terörist değildir” ve “Kürt tutsaklara özgürlük, savaş suçlarını yargılayın” yazılı pankartların da taşındığı eylemde İçişleri Bakanlığı’na dosyalar sunuldu. Tutsakların derhal serbest bırakılması gerektiğini içeren dosyada, eylem hakkını kullananların tutsak edilmesinin insan hakları ihlali olduğuna değinildi.

Dosyalar teslim edildikten sonra devam eden yürüyüş bitiş noktasında yapılan kapanış konuşmasının ardından çekilen halaylar ve atılan sloganlarla sona erdi.