Anasayfa , Avrupa , Alman Demiryollarında İkinci Kez Grev

Alman Demiryollarında İkinci Kez Grev

HABER MERKEZİ|24.08.2021|Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile Alman Makinistler Sendikası (GDL) arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşıya varılmaması üzerine makinistler ikinci kez greve gitti. Sendikanın çağrısıyla cuma gecesi yük trenlerinde başlayan grev, Pazartesi sabah saatlerinden itibaren yolcu trenlerinde devam etti. Gece saat 02.00’de başlayan grev çarşamba saat 02.00’de sona erecek.

Grevle birlikte bugün sabah saatlerinden itibaren birçok tren sefere çıkmadı, ulaşımda ciddi aksamalar yaşandı.

Alman Demiryolları grev nedeniyle şehirlerarası ulaşımda yüzde 25, şehirlere yakın bölgelerinde ise yüzde 40 aksadığını duyurdu.

Alman Demiryolları yönetimi grevin ikinci dalgasını engellemek için sendikanın talepleri arasında yer alan 2021 için “Korona Primi”ni vermeye hazır olduğunu açıkladı. Sendika 600 euro prim talep ederken, Alman Demiryolları bir miktar ifade etmedi. GDL Başkanı Claus Weselsky, somut bir teklif beklediklerini, ancak bunu göremediklerini ifade etti.

Alman Demiryollarının sendikanın taleplerine olumlu yanıt vermemesi durumunda grevlerin daha sonra devam etmesi bekleniyor. 

KAYNAK-ÖZGÜR POLİTİKA